Mentőakció teljesítve! Gólyák kimentve!

golyabal_2017_sav

Zajos, puffanós, koppanós, csetlős-botlós, bukdácsolós estén vannak túl iskolánk gólyái, ugyanis október 30-án sikeresen ki lettek mentve (akarom mondani, sikeresen kimentették magukat!) a Bábszínház színfalai, pontosabban a dzsungel banánfái közül. Röviden összefoglalva: újabb szórakoztató és kihívásokkal teli gólyabálnak lehettünk szemtanúi, mely nagyon találó módon a „Gólya vagyok, ments ki innen!” címet viselte. (A rendezvényen sok jó fénykép készült, ezeket három sorozatba osztva nézhetjük meg alább. – szerk.) 

A műsort idén is Ilona János informatikatanár (aki bizony nem kezdte zökkenőmentesen egzotikus kirándulását…) és jóval nyugodtabb asszisztense, Zsámbok Emese (XII. A) vezette. Gólyáink teljesítményét ismét szigorú zsűri pontozta, melynek idei tagjai Erdélyi Kinga tornatanár, Leib György tanító, Nagy Szilveszter, a Biotec Agriculture Romania Kft. ügyvezető igazgatója, Naschauer Kinga (X. A), a tavalyi gólyakirálynő, valamint Andó Áron (X. A), a tavalyi gólyakirály voltak.

A kimentő-show egy modern tánccal indult, melyet Mészár Zsófia, XII. A osztályos tanuló állított össze, ezt pedig a gólyák egyéni bemutatkozása követte. Miután műsorvezetőink kérésére mindenki leleplezte „túlélési terveit”, kezdődhetett az igazi kihívás. Mivel köztudott, hogy az aradi dzsungel kannibáljai szeretik a csendes zenét, mi más is lett volna az első próba, mint a néma éneklés. Minden gólyafiú húzott egy borítékot, melyben egy elmutogatandó dalszöveg állt, a lányoknak pedig ki kellett találni a dal címét. (Mint utólag kiderült, ez bizonyult a legrázósabb próbának gólyáink számára.) A következő kihívás már valamivel „édesebb” volt: minden gólyalánynak, „vakon” bízva párja utasításaiban, öt-öt kígyót, pókot (na jó, csak gumicukorkát) kellett lefalatoznia egy kifeszített madzagról.

[Fotó: Antalfy Norbert, Juhász Alexandra, Tóthpál Béla, Vajda Noémi]

« A 4 »

Ezt követően ismét a fiúkhoz került az erőfeszítő munka, feladatuk az állatmentés volt. Párjaik segítségével, akik a talicskát (vagyis a gólyafiúkat) tolták, öt-öt plüssállatot kellett, szájukba véve, biztonságos helyre juttatni. A feladat, amilyen szórakoztatónak hangzik, olyan nehéz is volt, ám munka után édes a pihenés… ugyanis a következő próbán a pároknak önfeledten, ám a homlokuk között tartott narancsról nem megfeledkezve, kellett táncolni különböző műfajú zenékre. Viszont a dzsungelben való élet nem csak zenéből, táncból és állatmentésből áll, hanem bizony sok-sok bátorságra is szükség van… Ezt a gólyalányok ügyesen be is bizonyították, hiszen a következő feladat során bekötött szemmel igyekeztek kitalálni, hogy mit is rejtettek a szervezők azon üvegekbe, melyekbe nekik bele kellett nyúlniuk. Volt azokban kígyó, pók, skorpió (nem igazi!!!), de narancs, banán (igazi!), sőt még kulcstartó is.

Ha már a lányok külön feladatban bizonyíthatták túlélési képességeiket, a fiúk is megkapták az esélyt, hogy megcsillogtassák tehetségüket. Egy olyan verset kellett írniuk, mely tartalmazza az általuk előzőleg kihúzott szavakat és kifejezi azt is, hogy miért az ő párjuk a dzsungel királynője. A verset aztán fel is kellett olvasniuk társuknak. A próba befejeztével a versenyzők elérkeztek az est utolsó, pontozásra kerülő kihívásához, a keringőhöz, melyet Murvai Dávid, iskolánk volt diákja koreografált.

A zsűri aztán (hosszú időre!) elvonult, hogy a pontokat összesítse, a nézőket pedig ezalatt több fellépő csoport is szórakoztatta. Kalotaszegi legényessel és párossal színpadra lépett iskolánk néptánc-csoportja; Köteles Nikolett és Simpf Angelika (XI. A) népdalokat adtak elő; a Mistral Sportegyesület tanulói négy szóló és egy csoportos előadással készültek; a Tango Evolution tánciskola tagjai pedig egy helyben összeállított Rueda de casinóval ejtették ámulatba a közönséget.

[Fotó: Antalfy Norbert, Juhász Alexandra, Tóthpál Béla, Vajda Noémi]

« A 3 »

A gólyák keringőjének megismétlése után elérkezett a várva várt pillanat, következett a díjkiosztás. Elsőként a tíz napon át tartó internetes szavazás nyerteseit hirdették ki: a legnépszerűbb gólyalánynak járó díjat Rákóczi Rebekának (IX. A), a legnépszerűbb gólyafiúnak járót pedig Borbély Hunornak (IX. A) adta át Bíró Emese, a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület elnöke. Ezt követően az előző héten megrendezett gólyahét nyerteseire is fény derült: a legügyesebben Molnár Karolina (IX. A) és Borbély Hunor (IX. A) teljesítettek, őket Bitai Vivien, a Diáktanács elnöke, és Kutni Andrea alelnök jutalmaztak. Végül pedig a mindenki által legjobban várt eredményeket is megtudtuk Leib György tanító bácsitól, a zsűri elnökétől, aki kihirdette a 2017-es gólyabál nyerteseit is. A 3. helyen végzett, ezáltal A  dzsungel grófnője Adjudeanu Vivienne (IX. A) lett, A dzsungel grófja pedig Nagy Márk (IX. C). Második helyezést ért el Rákóczi Rebeka, A dzsungel hercegnője, és Szalai Sólyom Lóránd, A dzsungel hercege. Az idei gólyakirálynő, vagyis A dzsungel királynője Sáfár Boglárka (IX. A) lett, a gólyakirályi, A dzsungel királya címet pedig Adamcsek Nándor (IX. C) nyerte el.

Minden (bennszülött) gólyának gratulálunk kiemelkedő teljesítményéhez, és köszönjük a szervezőknek – Drasztyl Andrea, Lévai Ildikó és Rudolf Ágnes osztályfőnökök vezetésével a XII. A, B és C osztályok tanulói –, hogy egy újabb gólyabált tettek felejthetetlenné!

[Fotó: Antalfy Norbert, Juhász Alexandra, Tóthpál Béla, Vajda Noémi]

« A 2 »