Rövid beszédek, hosszú díjkiosztás – Az V–VII., illetve az elméleti szakos IX–XI. osztályok évzárója

evzaro_9-11_sav

Szavalatokkal kezdődött és kórusszámmal végződött az V–VII. osztályosok évzárója június 15-én, csütörtökön reggel 9 órakor a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében. Két órával később, ugyanott, a IX–XI. A osztályok diákjai is (könnyű szívvel, sőt vidáman, sőt nagyon boldogan!) búcsúztak az idei tanévtől. 

Az ötödikes Dobos Carlos, illetve a hatodikos Rónai Zoltán szavalatával indult az V–VII. osztályosok évzárója a díszteremben, majd az igazgató bácsi, Dr. Muntean Tibor „egészen hosszú” beszéde következett: „Végre, vége! Kellemes vakációt kívánok mindenkinek!” Naná, hogy jó hangulat teremtődött seperc alatt! Tóthpál Renáta aligazgató és Lészay Ildikó, az iskola szülői bizottságának elnöke jelenlétében került sor ezután a sokféle tantárgyversenyen, vetélkedőn eredményesen résztvevők jutalmazására. Következett a legjobb tanulmányi eredményt elérők díjazása. Fekete Karolina angoltanár az V., Back Mária katolikus vallástanár a VI., Spier Tünde matematikatanár pedig a VII. osztály legeredményesebb tanulóit hívta ki az oklevelek és a jutalomkönyvek átvételéhez. Végül az iskolai kórus általános iskolás tagjai Szabó Csilla zenetanár irányításával adták elő az Örökségünk című dalt.

Röviddel később, ugyancsak a díszteremben már a matematika–informatika–intenzív angol nyelv szakos IX–XI. osztályok tagjai gyülekeztek az ő évzárójukra. A főgimnázium igazgatója ezúttal nyílt közönségszavazással döntötte el, hogy (mint korábban) rövid és velős búcsúztatót, avagy inkább egy másfél órás nehéz, fárasztó beszédet mond a jelenlévőknek. Olvasóink fantáziájára bízzuk az eredmény kitalálását. Ezután Ruja Ildikó angoltanár a IX. A, Páll Mária biológiatanár a X. A, Drasztyl Andrea informatikatanár pedig a XI. A osztály legeredményesebb tanulóit szólította a díjazáshoz. A szaktanárok közvetítésével a magyar, angol, matematika, informatika, számítástechnika, biológia, földrajz, vallás és rajz tantárgyversenyeken jeleskedő diákok különdíjai is célba jutottak, majd Rudolf Ágnes magyartanár és Ilona János számítástechnika tanár a Csiky-Csuky diáklap, illetve az iskolai weblap szerkesztésében közreműködő tanulókat díjazta. A tizenegyedikes diákszerkesztők eredményes munkájuk nyomán Böszörményi-díjnak is örülhettek. Az iskolai jutalmak, díjak, ajándékok anyagi fedezetét ezúttal is a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület biztosította. (A díjazottak részletes listáját külön bejegyzésben ismertetjük – szerk. megj.)

A nagyok évzárójának végén az osztályok vidám fotósorozatokkal, kisfilmekkel idézték fel az elmúlt tanév emlékezetes pillanatait, majd számukra is kitört: a NYÁRI SZÜNET.

[Fotók az V–VII. osztályosok tanévzárójáról: Ilona János, Pattus Dorottya]

« A 3 »

[Fotók a IX–XI. A osztályosok tanévzárójáról: Ilona János]

« A 4 »