„Megtanulom, megőrzöm…”

oroksegunk_palyazat_sav

Egy sokakat megmozgató pályázathoz csatlakozott iskolánk is. Az Örökségünk pályázat célja, hogy megszólítsa a világ különböző pontjain élő magyarokat, és határoktól, távolságtól függetlenül arra buzdítsa őket, énekeljék el Gyulai István Örökségünk című szerzeményét, rögzítsék ezt, bemutatva a közösséget, települést, ahol élnek, majd a felvételt töltsék fel a kezdeményezés honlapjára. A 2017. augusztus 31-ig beérkezett videoklipek készítőit díjazni fogják. A pályázat mottója: „Megtanulom, megőrzöm…” 

Iskolánk videoklipje június 6-án, kedden készült el. László Ferenc operatőr a Minorita palotánál, a Minorita Kultúrháznál, a Szabadság-szobornál és a Csiky Gergely Főgimnázium udvarán forgatott. E helyszíneken a kisiskolások és az iskolai kórus tagjai ünnepi öltözetben vagy népviseletben zengték örömmel a dalt. Kis Beáta és Kovács Krisztián jóvoltából drónfelvételek is készültek. Az ének és a hangszeres kíséret stúdiófelvétele Matekovits Alpár közreműködésével készült el. Hangszeren játszanak: Mureşanu Erika (VII. o., gitár), Sallai Krisztina (VII. o., zongora), Bálint Botond (VII. o., ütős hangszerek), Vékony Zsolt (protestáns vallástanár, gitár), illetve Miskovits Tibor (az Aradi Filharmónia tagja, hegedű). Szólóznak: Gavrilă Erika és Vince Viktória (VI. o.), illetve Somodi Adrienn (III. B).

Köszönjük Szabó Csilla zenetanárnőnek az irányítást, Erdélyi Kinga tornatanárnőnek a koreográfiát, illetve a tanítók, tanárok, szülők segítségét is.

A forgatáson készített képeket, illetve a videoklip előzetesét alább tekinthetjük meg.

[Fotó: Bálint Erika, Kurunczi Enikő]

Egy hozzászólás a(z) “„Megtanulom, megőrzöm…”” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.