Versenyzőnek már csak MA, önkéntesnek hétfőig lehet jelentkezni!

maraton_onkentesek_sav

Ahogy azt korábbi cikkünkben már jeleztük, az idei Arad maraton, félmaraton és utcai futóversenyre a jelentkezési határidő ma, május 19-én éjfélkor jár le! A szervezői csapat két tagja ezért iskolánkba is ellátogatott, hogy versenyzőket és önkénteseket toborozzon. 

A közel kétezer embert megmozgató verseny szervezőinek nyitottságára vall, hogy egyetlen email (amely az iskolánk honlapján korábban megjelent népszerűsítő cikkekre utalt) és rövid egyeztetés után idéntől a Csiky Gergely Főgimnáziumot is a tanügyi partnerintézmények sorába emelték.

Biriş Alexandra és Georgiana Bighescu, a szervezői csapat két irányítója egy lengyel önkéntes kíséretében ma délben iskolánkba is ellátogatott és a díszteremben összegyűlt diákokat és tanárokat az idei futóversenyen való részvételre biztatta. Mint elhangzott, idén több mint 1700 résztvevőre számítanak (e sorok írásakor 1713 regisztrált jelentkező szerepel a verseny honlapján), akik a különböző versenyszámokban (1 km, 6 km, maraton váltó, félmaraton, maraton, ultramaraton) rajthoz állnak. Részletesen bemutatták az önkéntesek munkájára vonatkozó tudnivalókat is, és a találkozó végén már akadt is három csikys diák, aki a versenyen segítőként fog részt venni.

Aki tehát szeretne egy picit (vagy picit többet) szaladni, az ma, péntek éjfélig töltse ki az online beiratkozási lapot! (1 km-en bármilyen korosztály indulhat, 6 km-en a 14 éven felüliek, a többi versenyszámban pedig a 18 éven felüliek.) Aki pedig a valóban jó hangulatú verseny szervezői csapatába szeretne kerülni, az legkésőbb hétfőn töltse ki a megfelelő kérdőívet, amelyet e sorok írójánal talál, az első emeleti infolaborban. (A kiskorúak számára természetesen szülői engedély is szükséges.) További részletek, információk a verseny honlapján találhatók: http://www.maratonarad.ro.

[Fotó: Antalfy Norbert]