Selyemfestő műhely az iskolában

Egésznapos selyemfestő képzés lesz iskolánk könyvtártermében május 13-án, szombaton, 10:00 és 17:00 óra között. A foglalkozást Sayti Krisztina aradi származású, budapesti publicista, kézműves vezeti. A műhelyre a szervezők – Sayti Krisztina és Murvai Dávid – kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várnak. 

A képzés türelmet és egész napos kitartást igényel, rajzkészséget viszont nem, mivel első alkalommal sablon lesz a résztvevők segítségére. Szó lesz a selyemfestés történetéről, a festékek, selymek kiválasztásáról, a keret elkészítéséről, és a felhasznált eszközök kiválasztásáról. A résztvevők megtanulják a selyemfestés technikáját, és annak több, manapság ismert és közkedvelt változatát, mint a kontúrozás, batikolás, sótechnika, vizes és száraz festés.

A teljes napos foglalkozás ára 10.000.- forint (vagy ennek megfelelő euro vagy lej), ami magában foglal minden anyag és eszköz költséget. Az érdeklődőknek csak fantáziát és jókedvet kell magukkal hozniuk, minden más adott.

A műhelyt minimum 10, maximum 15 regisztrált fő esetén tartják meg.

Regisztrálni a szervezők elérhetőségein lehet, vagy a krisztina.sayti@gmail.com email-címen. További információkat az esemény közösségi oldalán találhatunk.