Az iskola diákszemmel – esszéverseny középiskolásoknak

venczelplakat2017_kisebbA Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete esszéversenyt hirdet Venczel József szociológus emlékére, XI. és XII. osztályos középiskolások számára. Benevezni olyan esszékkel lehet, amelyekben a versenyzők a középiskolák mindennapi életében felmerülő problémákat tárgyalják, az iskolai élet olyan oldalait mutatják be, amelyekről az intézmények hivatalos önábrázolásai nem szólnak (bullying /zaklatás – szerk. megj./, iskolai erőszak, divatjelenségek, versengés, szerveződések, hierarchiák stb.). 

A verseny célja ráirányítani a középiskolások figyelmét kortárs társadalmi problémákra, az antropológiai és szociológiai ismeretek iránti érdeklődésük felkeltése, valamint az önálló dokumentálódás, érvelés és kritikai gondolkodási készségeik fejlesztése. A nyertesek előnyt élveznek a felvételi során, a BBTE szociológia és antropológia szakjai esetében.

Az esszéket, a kitöltött jelentkezési lappal együtt, elektronikus úton kell elküldeni 2017. április 15-ig, a verseny@socasis.ubbcluj.ro email-címre. A versenyzők a levél tárgyában jelöljék meg, hogy „Venczel J. verseny”.

További részletek a http://www.bbteszociologia.ro/ weboldalon találhatók.