Háromnapos pénzügyi gazdasági képzés a Csiky Gergely Főgimnáziumban

otp_penzugyi_kepzes_sav

Az Iskola másként héten, március 20–22. között az OTP Fáy András Alapítvány pénzügyi gazdasági képzésén vettek részt a IX. A, IX. C, X. A és X. C osztály diákjai. Első hallásra ez nagyon unalmasnak tűnhet: több órányi beszéd… tömény információáradat… bonyolult szakkifejezések… A helyzet az, és ezt a résztvevők tanúsíthatják, hogy egyáltalán nem ilyen volt. 

Az OTP Fáy András Alapítvány képzésén a számítógépes bemutatók minden fejezetét egy-egy játékos feladat előzte meg (vagy zárta le), amely felvezette a témát, a lényegre mutatott, vagy éppen összefoglalta a bemutatók mondanivalóit. A mentorok arra törekedtek, hogy mindenki számára élvezhető és érthető legyen a bemutató. Az első órákat ismerkedéssel töltöttük, és miután a tréner látta, hogy mi az, amivel a legkönnyebben „meg lehet fogni” a résztvevők figyelmét, az egész képzést a mi javunkra formálták.

A megadott témákon túl – az Európai Unió létrejötte, bel- és külföldi diákmunka, továbbtanulás itthon és külföldön, egy vállalkozás alapjai stb. – is rengeteget beszélgettünk és megtanultunk csapatban dolgozni is. Mentorunkat már szinte csapattagnak fogadtuk, hiszen e három napon ő volt a fő tanácsadónk. Szerepjátékot is játszottunk (egy kommunizmusbeli történetet kellett bemutatnunk csapattársainknak, először a nagyszülők, majd a szülők és a gyerekek szemszögéből), a külföldi diákmunka előnyeit és hátrányait néztük át, költségvetést számoltunk, sőt még egy állásinterjút is létrehoztunk egy külföldi diák esetére alapozva, aki nem igazán tud az adott ország nyelvén beszélni, de munkát szeretne vállalni.

A képzés végére már egész felszabadultak lettünk, együtt tervezgettünk s nevettünk, jól éreztük magunkat. Tervekkel, magyarázatokkal és szép emlékekkel búcsúztunk mentorainktól.

[Fotó: Ilona János, Godó Ákos]

« A 2 »