A hit és a művészet találkozása – Templomséta

templomtura_sav

Megkezdődött az Iskola másként hete (a diákok legnagyobb örömére) s vele együtt sok izgalmas, érdekes és szórakoztató program is. Hétfőn, március 20-án, például, az V. és VI. osztály diákjai egy rövid városnézésre indultak Back Mária és Vékony Zsolt vallástanárok kíséretében. 

A városnézés első állomása az 1847-ben Hoffer József tervei alapján épült, két haranggal ellátott belvárosi református templom volt, melyet Baracsiné Dávid Zsuzsanna lelkipásztor mutatott be a tanulóknak. Ezután az ortodox székesegyházat látogatták meg, majd a Páduai (Lisszaboni) Szent Antalnak szentelt római katolikus templomban időztek. Az 1903–1909 között épült és 1911-ben felszentelt műemlékről Huszka György testvér tartott rövid bemutatót.

Ezután utolsó állomásuk, a Vörös-templomként is emlegetett evangélikus templom felé vették az irányt, melyről Jakab István tiszteletes úr beszélt a diákoknak. Ugyanott néhány érdekes történelmi fotót és pályázati művet is megtekintettek, sőt a régi, magvető embert ábrázoló pecsétet is láthatták, melyet az 1800-as években használtak. Hogy a városnézés érdekeseb legyen, a diákok közben egy kérdőívet is kitöltöttek saját élményeikkel, tapasztalataikkal.

A sikeres délelőtt lezárásaként pedig az ötödikes és hatodikos diákok a Maros-parton játszadozhattak egy nagyot.

« A 2 »