Aradra érkezett az Európai Expressz

erasmus_arad_megnyito_sav

Hetek óta tartó előkészületek után tegnap, március 7-én megkezdődött a The European Express: Everybody on board! című Erasmus+ projekt aradi találkozója. Francia, görög, török és észt pedagógusokat üdvözöltek aradi vendéglátóik a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében, ahol a projekt témájához illően – a többszörös intelligencia fejlesztése a tanulóknál és a pozitív pedagógia alkalmazása – sokszínű, hangulatos műsort adtak elő iskolánk diákjai. 

Dr. Muntean Tibor, a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója az országokat és nemzeteket összekötő történelmi kapcsolatok felidézésével üdvözölte a vendégpedagógusokat, majd Pellegrini Miklós, Arad megyei főtanfelügyelő-helyettes, Anca Lupei, az európai oktatási projektekért felelős tanfelügyelő és Borbély Réka, a szülői bizottság képviselője szólt a jelenlévőkhöz.

Ezután az elemi osztályos Kispacsirták Khell Jolán tanítónő irányításával népdalokat adtak elő, a hatodikos Rónai Zoltán egy zongoradarabbal lépett fel, a negyedikes Rónai Boglárka és a harmadikos Bálint Anna pedig egy lendületes sportgimnasztikai gyakorlatot mutatott be. Nagy sikert arattak iskolánk legkisebb néptáncosai is, majd a vendégek léptek a mikrofonhoz, és Fekete Karolina angoltanár tolmácsolásával, illetve zenés vetítések, videók segítségével iskolájukat, lakóhelyüket, országukat mutatták be. Hogy honnan is jöttek ők? Íme: École Condorcet (Meyzieu, Franciaország), Dimotiko Scholeio Korinou (Korinou, Görögország), Dr. Refik Saydam Ortaokulu (Isztambul, Törökország) és Paikuse Põhikool (Paikuse, Észtország). A megnyitó csattanós fináléjaként iskolánk néptánccsoportjának legidősebb tagjai kalotaszegi legényest és párost adtak elő Sztankó Károly koreográfiájában.

Az Erasmus+ projekt résztvevői Tóthpál Renáta projektfelelős, iskolánk aligazgatója kíséretében később a városházára is ellátogattak, ahol Bognár Levente, Arad alpolgármestere fogadta őket a Ferdinánd teremben és városunk történetéről tartott rövid bemutatót. Szerda délelőtt a Csiky Gergely Főgimnázium és a Kincskereső Óvoda életével ismerkedtek vendégeink, csütörtökön pedig Dévára és Vajdahunyadra kirándulnak.

A projekttalálkozó részleteiről, eredményeiről annak lezárta után közlünk beszámolót.

« A 3 »