Az idei V.V.V.V.

vvvv_2017_sav

Február 24-e, péntek elég hűvös, de vidám nap volt, éppen alkalmas a „V.V.V.V.”-re, vagyis a Vidám Versek Versmondó Versenyére, amelynek az V–VIII. osztályos Arad megyei szakaszát Kisiratoson rendezték meg, immár ötödik alkalommal. 

Annak ellenére, hogy mindenki izgult, nagyon jó volt a hangulat, mert régi ismerősökkel találkoztunk, az eredményhirdetés után pedig finom ebédet is kaptunk.

A Csiky Gergely Főgimnáziumot három diák képviselte ezen a versenyen: az ötödikes Dobos Carlos, a hatodikos Rónai Zoltán és a nyolcadikos Tóthpál Eszter. Őket két pedagógus, Puskel Tünde Emese és Nyári Melinda magyartanár kísérte el Kisiratosra.

Nemcsak a verseny neve volt vidám, mi magunk is vidámak voltunk, nagyon jól éreztük magunkat és jól szórakoztunk egymás szövegeit hallgatva. A háromtagú zsűri – Jámbor Gyula a Nyugati Jelen napilap képviseletében, illetve Őze Kinga és Nagy Gizella magyartanárok –minden produkciót értékeltek.

Sikerrel szerepeltünk, több díjat is hazahoztunk: az V–VI. osztályosok kategóriájában Rónai Zoltán I. helyezést ért el, Dobos Carlos a zsűri különdíjasa lett, a VII–VIII. osztályosok között pedig Tóthpál Eszter I. helyezést ért el.

Az I. és II. díjasok részesülnek abban a dicsőségben, hogy megyénket képviselik az áprilisi országos szakaszon, Szatmárnémetin. A Csikyből tehát ketten is ott leszünk, felkészítő tanárunk, Nyári Melinda legnagyobb örömére.