Zenével a gyermekekért – jótékonysági koncert

vox_angelicus_sav

Hétfőn, február 27-én délben, 12 és 13 óra között a Vox Angelicus vonósnégyes Kászoni László vezetésével jótékonysági koncertet adott a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében az elemi osztályosok számára. 

A rendezvény első részében magyar népdalfeldolgozások csendültek fel, mint példaul: Debrecenbe kéne menni, Házasodik a tücsök, Virágéknál ég a világ, Tavaszi szél vizet áraszt. Ezeket a gyermekek is gyorsan felismerték és a muzsika hangjára együtt énekelték. Később klasszikus művek is elhangzottak: Wolfgang Amadeus Mozart Kis éji zenéjének első tétele, Johann Sebastian Bachtól egy ária, illetve Carlos Gardeltől a Tangó.

A koncerten adományként befolyt összeget a vonósnégyes tagjai – Tóthpál Béla (első hegedű), Miscovici Tibor (második hegedű), Kászoni László (brácsa), Pataky Károly (cselló) – a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által Kisiratoson működtetett Pió Atya Gyermekotthon számára ajánlják fel. Valent Pál, a kisiratosi gyermekotthon egyik nevelője is jelen volt az eseményen.

A szervezők köszönetet nyilvánítanak a szülőknek, diákoknak, tanítóknak és az iskola vezetőségének e nemes cél megvalósításában.

[Fotó: Antalfy Norbert]

« A 2 »