Kányádi Sándor Szavalóverseny Hódmezővásárhelyen

kanyadi_sandor_szavaloversenyDecember 1-én a havas, hideg idő ellenére, Nyári Melinda magyartanár kíséretében három csikys diák Hódmezővásárhelyre utazott, hogy iskolánkat képviselje a második alkalommal megrendezett Kányádi Sándor Szavalóversenyen.

A Csiky Gergely Főgimnázium részéről Birta Andrea, Józsa Tamás (XII. A), illetve Tóthpál Eszter (VIII. A) vállalta a megmérettetést. A versenyt három kategóriában rendezték meg: VII–VIII. osztályosok, gimnazisták (vagyis középiskolások) és szakközépiskolások számára. 

A diákok egy Kányádi Sándor- és egy kortárs verset szavaltak el, majd a zsűri tagjai – Jagos István Róbert költő, Szabó Szilvia, a szegedi Impro Stúdió elnöke, illetve Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színpad művészeti vezetője – 1-től 10-ig terjedő skálán pontozták az előadást.

Értékes könyvek és kézműves csokoládék képezték a díjakat. Közülünk ketten is örülhettek azoknak, hiszen Józsa Tamás II. díjas, Tóthpál Eszter pedig III. díjas lett.

A szervező testvériskola, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a következő tanévben is meg szeretné szervezni ezt a versenyt, hagyományt teremtve az eseménynek.