Csodasarok a Csikynek

csodasarok_sav

Idén ősszel iskolánk több diákja benevezett egy, a szórványmagyarságnak szóló, a Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett Miénk a város című internetes játékos vetélkedőre. A verseny több héten át zajlott, a tanulóknak különböző jellegű feladatokat kellett megoldaniuk, s közben pontokat gyűjtöttek. 

A játék elején színtelen város a feladatok megoldása során lassan kiszínesedett. Sokan abbahagyták a játékot, de a harmadikos Bálint Anna és Szabó Péter Patrik, illetve a negyedikes Nyári Tamás és Rudolf Barnabás Joel sok kitartással elvégezte a vetélkedő minden feladatát. Közben sokat olvastak, információt gyűjtöttek híres emberekről, különböző szakterületekről, kreatív alkotásokat készítettek (rajzok, festmények, fényképek). Dicséretes, hogy első perctől tudták, ha győznek, nem (elsősorban) maguknak, hanem iskolájuk számára nyerik meg az ajándékot, a „Csodasarkot”.

Erdélyben 19 diák nyert, közülük ketten a mi iskolánk diákjai: Szabó Péter Patrik és Rudolf Barnabás Joel. Szerdán, december 14-én vehették át a Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnökétől Pánczél Károlytól és titkárságvezetőjétől, dr. Sándor Tamástól az oktató játékokból, sportszerekből és könyvekből álló csomagot, a „Csodasarkot”.

Az ünnepi hangulatot Zámbori Zsófia és Rónai Boglárka szavalata, illetve a Pacsirták dalcsokra színesítette, Khell Jolán tanítónő vezetésével. Később a jelenlévő kisdiákok a Szivárvány bábcsoport előadásában gyönyörködhettek. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bognár Levente, Arad város alpolgármestere, illetve Pellegrini Miklós, Arad megyei főtanfelügyelő-helyettese.

IDE kattintva Rudolf Barnabás beszámolóját is elolvashatjuk a Csodasarok elnyeréséről.

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »