Kortárskönyvre gyűlik az „éji vad”… És jól teszi!

konyvkommando_kiallitas_sav

Sütivásárra emlékeztető hangulat volt ma, december 12-én, a két épületrészt összekötő „hídon”. Édes finomságok helyett azonban friss, ropogós kortárskönyvek fogadták a nagyszünetben oda robogó diákokat, tanárokat. 

Ahogy azt tegnapi bejegyzésünkben már jeleztük, a diákok, osztályok, tanárok, magánszemélyek adományából, támogatásával összegyűjtött könyveket állította ki a Kortárskönyv-kommandó az ötletgazda, Rudolf Ágnes tanárnő irányításával. Kicsik, nagyok, diákok, tanárok egyaránt érdeklődéssel szemlélték, forgatták a nem feltétlenül háziolvasmányszerű, de közismert, népszerű köteteket, mint például Leiner Laura könyveit (Szent Johanna gimi, Bexi-sorozat, Bábel), J. K. Rowling Harry Potter-sorozatát, Suzanne Collins Az éhezők viadala című trilógiáját, Geronimo Stilton-könyveket (A Tenebrax család titka, A sajtpiramis titka, Ajjaj, micsoda baj! stb.), John Green Csillagainkban a hiba című bestsellerét és egyebeket.

A 12 órási szünetben pedig már a könyvtárba tódultak az érdeklődők, de Drasztyl Andrea tanárnő higgadtan állta (ülte) a kölcsönzők rohamát. Lásd az alábbi képsorozatot.

[Fotó: Ilona János, Zsámbok Emese]

« A 2 »