Ingyenes felkészítők és felvételi vizsgát helyettesítő versenyek a BBTE szervezésében

bbte_felveteli_elokeszito

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem magyar nyelvű ingyenes felkészítőket és felvételi vizsgát helyettesítő versenyeket szervez középiskolások számára. 

A dr. Soós Anna rektorhelyettes részéről kapott tájékoztatás szerint a versenyek kiválthatják a 2017–2018-as egyetemi tanévre meghirdetett felvételi vizsgát. A versenyeken jó eredményt elért tanulók az adott szakokra a 2017–2018-as tanévben felvételt nyerhetnek, amennyiben megszerzik az érettségi oklevelet.

A BBTE Matematika és Informatika karának oktatói által szervezett ingyenes felvételi előkészítők naptára a https://goo.gl/M5WL2p weboldalon található. A 2016–2017-es tanulmányi év második félévében a BBTE Színház és Televízió kara is szervez felvételi előkészítőket.

Mindezek mellett a különböző karok számos tantárgyversenyt is meghirdetnek, mint például az Augustin Maior Fizikaverseny, az Apáthy István biológia verseny, a Candin Liteanu kémiaverseny, Matematika-Informatika verseny, Filozófia esszéverseny, a Marcian Bleahu környezettudományi verseny, a Venczel József szociológia és antropológia esszépályázat, az Önkéntesek olimpiásza, az Oeconomicus Napocensis közgazdaságtudományi verseny, és a VIII. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye. Ezek helyettesíthetik a 2017–2018-as egyetemi tanévre meghirdetett felvételi vizsgát, a legjobb eredményeket elérők pedig az első év első félévében tanulmányi ösztöndíjat és igény esetén, bentlakási szálláshelyet is kapnak.

További részletek a mellékelt ismertetőben olvashatók, a BBTE Magyar Tagozata által szervezett versenyekről pedig az egyetem http://admitere.ubbcluj.ro/hu/licenta/concursuri_admitere/ honlapján lehet tájékozódni részletesebben.