Leiner Laura: Bábel [Kortárskönyv-kommandó]

babelFesztivál, jókedv, barátok, nevetés, zene és persze szerelem. Kell ennél több? Mindezt te is átélheted, ha Zsófival és barátaival, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával tartasz a Bábel fesztiválra.

Zsófi tizenhét évesen életében először vesz részt fesztiválon, ahová többek között azért érkezik, mert kedvenc énekese, Anthony Kiedis lép fel a zárónapi koncerten. Amikor elindul, nem is sejti, hogy mennyi új dologban lesz része, de a Bábelfeszt végén arra a következtetésre jut, hogy „egyszerűen csak megvonom a vállam és elhiszem, hogy bármi megtörténhet.” 

Ez a könyv tökéletesen átadja egy zenei fesztivál hangulatát, ezért ha még nem voltál, most megtapasztalhatod, hogy milyen is az, ha pedig voltál, újra átélheted Latter Zsófia nézőpontjából.

Ízelítő: „Még soha nem voltam zenei fesztiválon, de a gyaloglás közben rájöttem, hogy egyáltalán nem túlzás, amit előzetesen olvastam róla a neten. Ez egy más világ. Az embereket összehozza egy közös élmény, program, a csuklókon virító karszalag azt jelképezi, hogy egy közösségbe tartozunk, így furcsa módon mindenki hihetetlenül kedves a másikkal; a tolerancia, közvetlenség és barátságos stílus már akkor érezhetővé vált, amikor még oda sem értünk. Először furcsállottam, hogy odamosolyognak vagy éppen odaszólnak, de aztán felvettem a ritmust és viszonoztam a gesztusokat. Amikor észre sem vettem, hogy leejtettem a telefonom tokját, rögtön utánam kiabáltak, és mire megfordultam, egy lány már sietett is felém, hogy átadja. Az út szélén, a fűben pihenő csapatoknak odaintegettek meg köszöntek nekik, és azokat sem bántották, akik elaludtak az árnyékban, a csomagjaik érintetlenül hevertek mellettük.”