BBTE. Pályaválasztás. Lehetőségek

bbte_bemutato_savNovember 8-án, kedden délben dr. Markó Bálint egyetemi docens, rektorhelyettes tartott egy rövid, de hatásos bemutatót iskolánk dísztermében a Babeş–Bolyai Tudományegyetemről. A bemutatón résztvevő diákok zöme természetesen végzős volt, akik rövid időn belül el kell hogy döntsék, merre szeretnének sodródni az élet által diktált útvonalakon. 

Spier Tünde aligazgató köszöntötte a Kolozsvárról érkezett vendégeket, köztük dr. Markó Bálint egyetemi docenst, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettesét. A bemutató elején dr. Markó Bálint a kolozsvári diákéletről mesélt, amely mostanra már túlszárnyalta a legtöbb romániai egyetemét. Elmondta, hogy Kolozsváron mindig pörög az élet és a diákok szerves részét képezik a város hangulatának. Informálódhattunk arról is, hogy az egyetem milyen cserediák- és más tanulmányi programokkal rendelkezik, valamint arról, hogy hány hallgató jár a BBTE-re tudását gyarapítva és megalapozva jövőjét.

A rektorhelyettes úr bemutatója után a csikys diákok terveiknek megfelelően válogathattak a különféle szórólapok közül, illetve bátran fordulhattak kérdéseikkel az egyetem képviselőihez.

A bemutató folyamán egy, az egyetem életébe és működésébe betekintést nyújtó kisfilmet is megtekinthettünk. Tudj meg többet a kisfilmből!

Reméljük, hogy a bemutató minél több diákot arra sarkallt, hogy a BBTE-et válassza a továbbtanulás céljából.

[Fotó: Zsámbok Zoltán]