Vendégek a Nemzetközi Pető Intézetből

Peto_Intezet_vendegek_sav

Október 4-én, kedden, a Határtalanul program keretében érkezett iskolánkba Fehér Gyöngyi igazgatóhelyettes vezetésével az a tizenegy diák (és hat kísérőjük), aki a budapesti Nemzetközi Pető András Intézetben tölti hasznosan ideje nagy részét, hogy kilépve a nagyvilágba úgy boldogulhasson, mint bárki más közülünk. 

Muntean Tibor történelemtanár és osztálya, a VII. várta s fogadta nagy izgalommal, a messziről érkezőket, amelynek ők láthatóan nagyon örültek.

A vendégeket (diákokat, tanárokat, konduktorokat) Hadnagy Éva igazgató asszony és Rudolf Anna nevelési tanácsadó köszöntötte. A Csikyről tavaly készített bemutatkozó kisfilm levetítése után Fehér Gyöngyi, a Pető András Intézet, Általános Iskola és Kollégium igazgatóhelyettese mutatta be röviden az intézmény életét. A konduktori szakma kihívásait is vázolta, mindenkit arra bátorítva, hogy ha indíttatást érez, akkor jelentkezzen konduktornak, hiszen az ő hasznos munkájukra a világ bármely pontján szükség van. A rövid, de hatásos bemutató után a vendégek bemutatkozó kisfilmje következett, amely segítségével betekintést nyerhettünk az intézet életébe és megérthettük azt, hogy kikkel foglalkoznak s milyen segítséget nyújtanak az odaérkezőknek.

A találkozó végén Hadnagy Éva nem hagyta üres kézzel távozni vendégeinket, a csikys diákok segítségével iskolánk diáklapjának számos példányát, illetve a Szabadság-szoborról készített fényképeket osztott szét közöttük. Ezután kötetlen beszélgetés mellett a diákok és a konduktorok együtt élvezhették a vendéglátást, melyet Rudolf Anna készített elő.

Tudj meg többet a Nemzetközi Pető Intézetről a Wikipédián, illetve az intézet közösségi oldalán!

[Fotó: Bacsilla Sándor]

« A 2 »