Mai rege a Zakuszkától

Zakuszka_cover_sav

Újra Aradon vendégszerepel a Zakuszka diákszínjátszó tábor csapata, amelynek tagjai azt tűzték ki célul, hogy az aktuális problémák keretén belül megszólítsák saját korosztályukat. Ezúttal a fiatalok a Mai rege című előadást mutatják be augusztus 20-án 20 órától a Csiky Gergely Főgimnáziumban.

A Mai rege egy modern népmese, melyben egy fiatal fiú elindul a nagyvilágba szerencsét próbálni, de útja során nem tündérekkel és sárkányokkal találkozik, hanem egyszerű emberekkel. De a cél ugyanaz, hogyan találhatjuk meg ma a királykisasszonyt és mi is a fele királyságunk. Az előadás mesei motívumokra épülő történet, melyben aktuális társadalmi kérdések fogalmazódnak meg.

Az előadást Faragó Zénó, iskolánk volt diákja jegyzi rendezőként, szerzője Moșu Norbert László. A produkció létrehozásában közreműködött Bilibók Attila és Fodor Alain Leonard, a gyergyószentmiklósi résztvevők mellett pedig marosvásárhelyi és aradi diákok (iskolánk volt diákja, Demeter Márk Cristopher) is érkeztek az idei alkotótáborba. A diákszínjátszók csaknem tíz napot töltöttek együtt Gyergyószentmiklóson, ahol létrehozták előadásukat, ezzel pedig két héten keresztül turnéznak Erdély szerte. A turné állomásai: Szentgelice, Gyergyószentmiklós, Csíkszentdomokos, Csíkcsicsó, Marosvásárhely, Csernakeresztúr, Kisiratos, Kispereg, Nagyiratos, Zimándújfalu, Pécska és Arad.

A Zakuszka színjátszó csapat blogja: http://zakuszkatabor.blogspot.ro/.

A Mai rege című előadás Hargita Megye Tanácsa, Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, az Ifitéka, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, az Aradi Kölcsey Egyesület, a Kisiratosi Polgármesteri Hivatal, a Nagyiratosi Polgármesteri Hivatal és az Arad Megyei RMDSZ támogatásával jön létre.