„Elbocsátalak téged is, mint mindenkit…” – Búcsúznak a 2016-os tanév végzősei

Ballagas_2016_sav

Az időjárás ismételten az idei 78 ballagó csikys diák oldalán állt június 3-án, pénteken. Reggel 9 órakor az iskolánk udvarán büszke szülők, hozzátartozók, barátok, diákok és tanárok várták a csengő elnémulását, amíg a végzősök az utolsó osztályfőnöki órájuk után a Ballag már a vén diák-ot és a Gaudeamus igitur-t énekelték a jól ismert folyosókon. 

Az egybegyűlteket Hadnagy Éva igazgatónő köszöntötte, elindítván és biztatván a ballagókat, akik most szakadnak el szeretett alma materüktől és kilépnek a nagybetűs életbe, maguk után hagyva vagy magukkal hordozva négy év emlékét, ami nem csak tanította, de emberré is faragta őket.

Az igazgatónő ünnepi beszéde után Király András államtitkár vette át a szót, aki ugyancsak bátorítással látta el az idei tizenkettedikeseket. Bognár Levente, Arad alpolgármestere kitartást, sikert és szerencsét kívánt a ballagó diákoknak, Faragó Péter, az RMDSZ Arad megyei elnöke pedig a jövő és a jövőbe vetett hit fontosságát emelte ki. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Matekovits Mihály, az RMPSZ Arad megyei tiszteletbeli elnöke, Bege Magdolna, a Nyugati Jelen napilap főszerkesztője, valamint Nagy Sándor, iskolánk szülői bizottságának elnöke.

A tizenegyedikesek nevében Bold Barbara, XI.A osztályos tanuló búcsúzott a végzős diákoktól. A való világ pontosan ott kezdődik, ahol az ember elhagyja a magolós anyaméhet, az iskolát, és megrögzött vadként, igazi dzsungeltulajdonságokkal kell átküzdenie magát az összes lehetséges nehéz és válságos időszakon.

A ballagók nevében Sisa Richárd XII. A osztályos diák mondott búcsúbeszédet. „Sosem örültem, ha valami véget ért: a nyár utolsó napja, egy nagyszerű könyv utolsó fejezete, a búcsú egy közeli baráttól. De a befejezés elkerülhetetlen. A levelek lehullnak, becsukod a könyvet, elbúcsúzol. Számunkra is ez egy ilyen nap. Ma búcsút intünk mindennek, ami ismerős volt, mindennek, ami kényelmes volt. Tovább lépünk.” Ezután Zaharie-Gulyás Ábel verssel, mégpedig Reményik Sándor Mindennapi kenyér című költeményével búcsúzott osztálytársaitól, tanáraitól, ismerőseitől.

A kulcsátadás és a szalagtűzés következett, mellyel a tizenegyedikesek jelképesen átvették a szervezői feladatokat. Ezt követően a végzős osztályok osztályfőnökei sorban kiosztották a díjakat a legeredményesebb diákok számára. A sok és sokféle különdíj átadását Hadnagy Éva igazgatónő vezette, aki számos diák kitartó munkáját köszönte, dicsérte és jutalmazta meg. (A korábbi évekhez hasonlóan, a díjazottak és különdíjasok listáját külön bejegyzésben fogjuk közölni.)

Az ünnepség zárásaként a ballagó osztályok előbb külön-külön adtak elő dalokat osztályfőnökükkel együtt, majd közösen elénekelték a Hooligans Küzdj az álmodért c. dalát az égbe röppenő lufiáradat közben, amelyet megelőzött Ft. Király Árpád marosi esperes áldása. Ezután a jelenlévők megrohanták a végzősöket, virágokkal és rengeteg bátorító szóval köszöntötték őket.

[Fotó: Bacsilla Sándor, Csomós Roland, Ilona János, Szilasi Róbert]

« A 5 »

Bankett a Vila Carol rendezvényhelyiségben (az egykori Simay-fürdő épületében)

« A 2 »

 

 

 

Sajtóvisszhang:

„Most eredj, és élj, mert a világ a tied!” – Ballagás a Csikyben (Nyugati Jelen)

Az iskolaévektől, és nem az iskolától búcsúztak a ballagók (Aradi Hírek)