Március 15-én vendégeinkkel ünnepeltünk

Marcius_15_2016_sav

Idén mintegy kétszáz Arad megyei általános iskolás diák és kísérő tanáraik társaságában ünnepeltük meg március 15-ét. A Szabadság-szobor Egyesület által szervezett program résztvevői iskolánkkal és a várossal ismerkedtek. 

Március 15-én, kedden a hagyományos iskolai ünnepségen Horváth Levente, a Szabadság-szobor Egyesület ügyvezetője ismertette a vidéki tanulók aradi látogatásának célját, a kapcsolatteremtés fontosságát. Lehoczky Attila történelemtanár az ünnep jelentőségéről beszélt, majd Naschauer Kinga és Tóthpál Eszter szavalata következett. Szabó Csilla zenetanár vezetésével iskolánk kórusa is fellépett, ezután pedig a résztvevők megkoszorúzták az első emeleti lépcsőfordulóban található Kossuth Lajos- és Petőfi Sándor-domborművet. A rendezvény a Himnusz közös eléneklésével zárult.

Mindezt megelőzően az Ágyáról, Erdőhegyről, Kisiratosról, Kisperegről, Majláthfalváról, Nagyiratosról, Nagyzerindről, Pécskáról, Simonyifalváról, Zimándújfaluról és, természetesen, Aradról érkező vendégeket Hadnagy Éva igazgató üdvözölte a Tóth Árpád teremben. A különböző szakok előnyeiről, lehetőségeiről, illetve a Diáktanács tevékenységéről csikys diákok beszéltek nagy odaadással. Iskolánk weblapját Czank Vivien, a sportrovat vezetője és Zsámbok Zoltán fotós (XI. A) mutatta be, mindketten arra biztatva a leendő csikyseket, hogy bátran kapcsolódjanak be a weblapszerkesztők munkájába, hisz az érdekes és hasznos tapasztalatokat nyújt. Nagy sikert aratott Tóthpál Béla (XII. A) „toborzó” kisfilmje is, amelyet az elmúlt héten állított össze, de az iskolai szórólapnak, a Csiky-Csuky egy-egy lapszámának, sőt, bizony, még a finom uzsonnának is örültek az ismeretekkel, tudnivalókkal bőven ellátott diákok.

Ahogy azt korábban már megírtuk, a nap további részében az Arad megyei általános iskolások csikys társaikkal együtt az Ereklyemúzeumot látogatták meg, iskolánk kollégiumában ebédeltek, majd délután a színházi ünnepi előadás főpróbáját tekintették meg és a hivatalos ünnepségen és koszorúzáson vettek részt a Szabadság-szobornál.

[Fotó: Bacsilla Sándor, Ilona János, Zsámbok Zoltán]

« A 3 »