Március 15., sok-sok vendég társaságában

Marcius_15_2015_sav

Különleges alkalomnak ígérkezik az idei aradi március 15-e. Kedden mintegy 200 vidéki általános iskolás diák és kísérő tanár érkezik majd Aradra, hogy a Csikyvel és a várossal ismerkedjen, illetve a délutáni ünnepségen részt vegyen. 

Az Aradi Szabadság-szobor Egyesület által szervezett program keretében Arad megye 12 általános iskolájának diákjait és tanárait előbb a Csiky Gergely Főgimnáziumban fogadják. Rövid iskolaismertető után az intézménybeli ünnepségen vesznek részt, majd csikys társaikkal együtt, több csoportban az Ereklyemúzeumot látogatják meg. A kollégiumban ebédelnek, délután a színházi ünnepi előadás főpróbáját tekintik meg és a hivatalos ünnepségen és koszorúzáson vesznek részt a Szabadság-szobornál.

A csikys diákok és tanárok igencsak komolyan veszik a készülődést, a vendégek tiszteletére még egy kisfilmet is készítettek. Ennek részeként az elmúlt pénteki nagyszünetben drónfelvétel készült az iskola udvarán szív alakba rendeződött diákokról. Alább a felvétel készítésének pillanatait láthatjuk.