Négy ponttal lemaradva a megyeközi szakaszról…

Roplabda_donto_sav

A Csiky Gergely Főgimnázium fiú csapata is részt vett az idei iskolai röplabdabajnokság Arad megyei szakaszán. Március 1-jén és 3-án vívott izgalmas mérkőzéseket a megyeközi fordulóra való kijutás érdekében. A mérleg: három győzelem, egy vereség, és megyei második hely. 

Március 1-jén a Pünkösdista Teológiai Liceummal és a Dimitrie Țichindeal Pedagógiai Líceummal játszottunk, az utóbbi iskola sportcsarnokában. A csapatunk mindkét meccset két szettben, tehát 2–0-ra nyerte meg, 25–9, 25–19, illetve 25–21, 25–22 végeredménnyel.

Ma, csütörtökön rendezték meg a megyei döntő fordulóit az Avram Iancu Általános Iskola sportcsarnokában. Az első ellenfelet, az Alexa Popovici Teológiai Líceum csapatát a csikysek két szettben, 25–21-re és 25–23-ra győzték le.

Hosszas várakozás után (időközben a lányok mérkőzéseit is lejátszották), az utolsó, mindent eldöntő mérkőzésen a Moise Nicoară Főgimnázium válogatottja következett. A két csapat fej fej mellett haladt, amit az első szett eredménye is hűen tükröz: 27–25-re győzött a Csiky. A második szettben már megmutatkoztak a fáradtság jelei csapatunkon, a Moise 25–21-re nyert. Az 1–1-es állás miatt következett egy harmadik, döntő rövid (15 pontos) szett. Ezt ismét a Moise Nicoară csapata nyerte meg 15–11-re. Csapatunk tehát idén négy ponttal lemaradt a továbbjutástól. Ezt a kis különbséget megpróbáljuk egy év alatt behozni és jövőre már valóban kijutni a megyeközi szakaszra.

Megjegyzendő, hogy a döntő mérkőzések hangulatán jelentősen rontott a szurkolók egy részének sértő, sportszerűtlen bekiabálása. Anélkül is el tudtuk volna képzelni ezt a nívós sporteseményt.

Akik pedig az iskolai röplabda bajnokság megyei második helyét megszerezték: Sipos Walter (csapatkapitány), Ambrus Roland (XI. A), Csiszár Balázs (X. A), Csomós Roland, Józsa Tamás, Katona Tihamér (XI. A), Kecskés Márk (X. C), Kovács Ádám (XI. C), Morariu Adrian (XI. A).

(Szerkesztői megjegyzés: Szépen játszottak, gratulálunk nekik!)

[Fotó: Zsámbok Zoltán]

« A 2 »