Az Erdélyi Magyar Matematikaversenyen, Zilahon

EMMV_2016_sav

Idén huszonhatodik alkalommal rendezték meg az Erdélyi Magyar Matematikaversenyt. Tavaly Beszterce, idén pedig Zilah adott otthont február 11–14. között a rangos verseny országos szakaszának.

Iskolánkat négy diák képviselte a versenyen: Kurunczi Viktória (IX. A), Hegyi Boglárka, Kovács Kriszta (X. A) és Ilona Judit (XI. A). Csütörtök reggel indultunk Zilahra Péter András tanár úr kíséretével, és miután odaértünk, rövid pihenő után már az ünnepélyes megnyitón vettünk részt. Másnap, péntek reggel zajlott le a verseny első fordulója, délután pedig városnéző körútra vezettek minket. Meglátogattuk, többek között, azt a tavaly felavatott házat is, amely Ady Endre zilahi diákéveinek állít emléket.

Szombaton délelőtt sem pihentünk, hiszen a verseny második fordulójára, a logikai feladatokra kellett koncentrálnunk, délután viszont már szabadidőből is jutott elég. Végül, a vasárnap délelőtti díjkiosztó ünnepség után haza indultunk, remélve, hogy jövőre egy kicsivel könnyebbek lesznek a versenyfeladatok. Merthogy a nemzetközi döntőre ezúttal egyikünk sem jutott tovább, azt a fránya vonalat egy-két sorral a nevünk felett húzták meg…

« A 2 »