Tudósítás az Implom József Helyesíró Verseny országos szakaszáról

Implom_megyei_sav

Február 5-én került sor az Implom József Helyesíró Verseny országos döntőjére az állandó helyszínen, Sepsiszentgyörgyön. Arad megyét iskolánk három diákja, Dudás Izabella Bernadett, Kurunczi Viktória (IX. A), illetve Bíró Endre (IX. C) képviselte a megmérettésen.

Összesen 70 líceumi diák sereglett össze a különböző megyékből, hogy összemérje tudását. Az érkezés időpontja február 4. volt, ekkor szállásoltak el a kollégiumban. 5-én reggel kapták ki a résztvevők a versenytételeket és ekkor került sor a magas nehézségi szintjéről híres tollbamondásra is, melynek szövegét egy hangfelvételről játszották le. A verseny kiértékelését 6-ára tűzték ki. Addig, persze, egyéb programokon is részt vehettek a versenyzők, mint például a Székely Múzeum meglátogatása.

Mi, aradiak az eredményeinkkel meg lehettünk elégedve, főként ahhoz képest, hogy először vettünk részt e megmérettetésen. Ugyanakkor tanultunk is a hibákból és a közeljövőben arra törekszünk majd, hogy jobban helytálljunk. Köszönjük felkészítő tanárunk, Rudolf Ágnes áldozatos munkáját és kitartását!