Szereplőválogatás lesz Aradon és a Csikyben is

Nemes Jeles László, a Cannes-i nagydíjas, Aranyglóbusz-díjas és Oscar-díjra jelölt Saul fia című film rendezője új filmjéhez keres szereplőket Erdélyben is. A transindex híre alapján a partiumi és bánsági térség négy városa, köztük Arad is érintett lesz ebben.

rohrig-geza_es_nemes-jeles-laszloAz új filmbe Temesvár, Nagyvárad és Szatmárnémeti után február 23-án, kedden Aradon jelentkezhetnek elsősorban 16–24 év közötti lányok és 25–35 év közötti fiúk. Színházi képzettség, színpadi tapasztalat nem szükséges. A szereplőválogatás 15 órakor kezdődik az Aradi Kamaraszínházban (Episcopiei utca 15.), regisztrálni a castingpartium@gmail.com címen lehet, ugyanott további információk is kérhetők.

Másnap, február 24-én, szerdán a Csiky Gergely Főgimnáziumba is ellátogat Csuja László, a Sunset című készülő új film romániai és ukrajnai szereplőválogatásával megbízott munkatársa, illetve Bíró Árpád Levente, a nagyváradi Szigligeti Színház kommunikációs felelőse, a partiumi térség szereplőválogatásainak szervezője. Bíró Árpád Levente tájékoztatása szerint délelőtt a 9–12. osztályos diákokkal találkoznak majd, s amennyiben érdekes karaktereket találnak, őket elhívják egy délutáni válogatásra, amelyhez szülői beleegyezést is kérnek. Fénykép-, illetve filmfelvétel az iskolában nem készül a diákokról, tehát nem merülhetnek fel személyiségjogi kérdések.

Nemes Jeles László Saul fia című filmjét március 11-től vetítik a romániai mozikban. Előtte, február 29-én hajnalban kerül sor a 88. Oscar-díjátadó ünnepségre, amelyen Nemes Jeles alkotása a legjobb idegen nyelvű film díjáért versenyez.