Ezüstérmes a Csiky kosárlabda csapata

Kosarlabda_megyei_donto_2015

2015. december 4-én, az iskolai kosárlabda olimpia megyei döntőjén a Csiky gimnazista lány csapata vereséget szenvedett a Dimitrie Țichindeal Pedagógiai Líceum együttesétől.

A csikys lányok minden tudásukat felmutatva, hősiesen küzdöttek, vették az akadályokat az egyre jobb/erősebb csapatok ellen is. A döntő mérkőzésen az „utolsó dobás” azonban nem a miénk lett. Iskolánk csapatát az ellenfél 43 pontos különbséggel legyőzte.

Eredmény: Csiky Gergely Főgimnázium – Dimitrie Țichindeal Pedagógiai Líceum 12-55.

A csapat tagjai ezúttal is megérdemlik, hogy név szerint felsoroljuk őket: Spier Alexandra (VI. o.), Cirják Zsana, Fodor Tímea (VII. B), Naschauer Kinga, Takács Andrea Tímea (VIII. o.), Rudolf Judith, Vasas Karen, Péter Noémi, Diószegi Krisztina (VII. A), Tóth Orsolya (VII. B).

Fontos tudni: a kosárlabda olimpián többnyire olyan diákok vesznek részt, akik kizárólag iskolai keretek között kosárlabdáznak. A Csiky csapatában mindössze két „profiˮ játékos van, míg a Pedagógiai Líceum együttesében szinte minden játékos több éve „űzi ezt az ipartˮ. Így már érthető, hogy a csikys lányoknak nagyon nehéz dolga volt a döntőben, sőt az egész olimpia ideje alatt. Mégis nagyon jó eredményeket értek el!

Szép volt tehát, lányok, gratulálunk! Sok sikert az elkövetkezőkben!

[Fotó: Zsámbok Zoltán]