„Jók voltatok-e?ˮ – Mikulás-járás a Csikyben

Mikulas_kicsik_2015_sav

December 4. mottója talán a „Ho-ho-ho” lehetett volna, hiszen ez hallatszott ma talán legtöbbször az iskolánk folyosóján. (Sőt, már a bejáratánál is, ahogy a lenti galéria első képe mutatja!) 

Leírhatatlan, milyen jó érzés volt a boldog arcokat látni, amikor a tizedik osztályos tanulók benyitottak az osztályokba, mosolyogva, azzal, hogy megérkezett a Mikulás. Talán nem is nekünk vagy a szaloncukornak örültek, talán (a nagyobbak közül) egyesek csak azért, mert kicsit húzzuk az órát, de ez nem lényeges.

Először az elemi osztályosokat lepték meg ajándékokkal a X. C diákjai és mély hangú Mikulásai. (Igen, két puttonyos is váltotta egymást a nehéz feladat végzése közben!) Nagy örömmel fogadtak minket, és nagy örömmel énekeltek, verseltek, de persze az ajándékoknak is nagyon örültek a legkisebbek.

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »

Ámde vajon ki lehetett az a másik, szokatlanabb Mikulás, aki piros ruhában, szakállal, puttonnyal, és… lányként, igen, lányként járta ma iskolánk folyosóit? Bizony, a pénteki nap egyik „sztárja”, az egyik Mikulás igazából Mikulás-néni volt és úgy hívják, hogy Zsó…, de jaj, ezt nem szabad elárulnunk.

Az V–VIII-as osztályokban már nehezebb dolga volt a X. A és a X. B mikulási kommandójának, de ott is örömmel vártak, a tanárnők bíztatására még énekeltek is nekünk. Viszont a licisták makacsabbak voltak, de legalább őszinték, hiszen a „Jók voltatok-e?” kérdésünkre nagyrészt a „Nem” választ kaptuk, persze némi énekléssel (angol nyelvű énekek, mulatós slágerek stb.) ezt kárpótolhatták. Volt olyan osztály, ahol visszahívtak minket, mert meggondolták magukat, miután a nekik szánt szaloncukorral elmentünk, de volt olyan is, ahol nem osztottunk szaloncukrot, mert mint kiderült, „rosszak” is voltak, és még énekelni sem énekeltek. Ejnye-bejnye!

[Fotó: Sipos Walter]

« A 2 »

Az ovisokhoz szintén a X. C-s Mikulás indult el, és bizony nagy sikere volt, főleg hogy nem csak szaloncukrot, hanem egy-egy mandarint is ajándékozott a gyerekeknek. Erről külön beszámolót is közlünk.

Reméljük, jövőre is legalább ekkora örömmel fogadjátok majd a Mikulást. Legyetek jók, és ne feledjétek, még 19 nap van karácsonyig! 🙂

Bónuszként pedig egy külön minisorozat Zabojszky Dávid (X. A) részéről, aki az idei meglepetés-Mikulás akrobatikus képességeit, illetve az elesett, síró-rívó kisgyermekek iránti gondoskodását örökítette meg az utókor számára! Világ Mikulásai figyeljetek, és ezt csináljátok utána!!!