Középiskolások hosszú hétvégeje a BBTE-n

BBTE_hosszu_hetvege

2015. november 20–22. között rendezik meg a középiskolások idei hosszú hétvégéjét a BBTE-n, azaz a Kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen. 

A rendezvény célja, amint az a BBTE honlapján szerepel, hogy az erdélyi magyar középiskolás diákok betekintést nyerhessenek az egyetem kutatói illetve oktatói munkájába, valamint a kolozsvári diákéletbe. Ennek érdekében neves szakemberek ismeretterjesztő előadásain, gyakorlati foglalkozásokon, színházi előadáson, filmvetítéseken vehetnek részt, de kolozsvári sétára, és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség képviselőivel való találkozásra is lehetőségük nyílik.

Tavaly és tavalyelőtt öt-öt végzős csikys utazott a kolozsvári hétvégére, idén viszont tizenegyedikesekkel is bővül a kör, akik így időben tudomást szerezhetnek a BBTE-n választható szakokról, s az ott oktatott tantárgyakról. A rendezvénysorozatról a jövő hét elején részletes beszámolót fogunk közölni. Addig a korábbi hosszú hétvégék hangulatába kóstolhattok bele a tavalyi és a tavalyelőtti beszámolók segítségével.