Nyelvi játékok – teljesítve!

Nyelvi_jatekok_eredmenyhirdetes_2015_sav

Tegnap, 2015. november 13-án ért véget nyelvijáték-sorozatunk, melyet a magyar nyelv napja alkalmából szerveztünk. Iskolánkból 81 diák vett részt ezen a vetélkedőn. Nagyon örülünk annak, hogy a kisebbek is bekapcsolódtak, és szorgalmasan oldották a feladatokat.

Összesen 17-en vettek részt a II–III. osztályosok közül. Az V–VIII. osztályosok közül valamivel kevesebben, 15-en, a licisták közül pedig 49-en küldtek be megfejtéseket.

A hétfőtől csütörtökig az iskola honlapján közzétett 14 nyelvi feladatra összesen 14 pontot lehetett kapni. Ezt a maximális pontszámot a következő diákok érték el: Szász Dávid (II. B), Lészay Csaba (VI.), Back István Levente (VI.), Kurunczi Viktória (IX. A), Back Annamária (X. A), Farkas Dorottya (XII. C), Papp Levente (XII. C) és Sipos Szilárd (XII. C). Ők mindnyájan könyvjutalomban részesültek iskolánk Szülői Bizottságának jóvoltából. Mindhárom kategóriában több diák is csupán kevéssel maradt le az élbolytól, azaz 13,8 pontot gyűjtöttek össze. Ők sorsoláson vettek részt, s közülük tízen szintén egy-egy könyvvel gazdagodtak.

Külön szeretnénk megemlíteni azokat az osztályokat, amelyekből a legtöbb tanuló kapcsolódott be a versenybe. A II. B osztályból 15 diák, a IX. B osztályból pedig 16 tanuló vett részt. Nekik egy kis édességgel köszöntük meg a lelkes és kitartó rejtvényfejtést.

Gratulálunk minden megfejtőnek!

A feladott rejtvényeket és a megfejtéseket ITT tekinthetjük meg.

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »