Indul az Európai Expressz: Mindenki a fedélzetre!

Erasmus_projekt_bemutato_sav

Iskolánk idén szeptembertől partnerként vesz részt egy Erasmus+ projektben, amelyet az Európai Unió finanszíroz, s amelynek címe The European Express: Everybody on board! (Az Európai Expressz: Mindenki a fedélzetre!) 

Az iskolánkban tanító pedagógusok számára november 12-én, csütörtökön került bemutatásra a projekt. Ugyanekkor beszámolót is hallhattak az elmúlt heti projektindító találkozóról a franciaországi Meyzieuban, ahol iskolánkat Fekete Karolina angol szakos és Tóthpál Renáta közgazdaság szakos tanárok képviselték.

A projekt típusa: Erasmus+ – KA2 – Stratégiai partnerségek kizárólag iskolák számára. Az időtartama 2 év, amely idő alatt iskolánkból összesen 15 pedagógusnak lesz alkalma tapasztalatcsere céljából külföldre utazni a partneriskolákhoz. A projekt kedvezményezettje és koordinátora az École Condorcet iskola a franciaországi Meyzieuből. További partneriskolák: Dr. Refik Saydam Ortaokulu – Isztambul, Törökország; Dimotiko Scholeio Korinou – Korinou, Görögország; Paikuse Põhikool – Paikuse, Észtország.

A projekt lényege a többszörös intelligencia fejlesztése a tanulóknál és a pozitív pedagógia alkalmazása, ezzel elérve, hogy jobban érezzék magukat az iskolában, több sikerélményük legyen. Ennek eredményeképpen szeretnénk csökkenteni vagy megszüntetni a korai iskolaelhagyást. A pedagógusok a bevált gyakorlatok cseréjével tanulnak majd egymástól. A tanulók számára, a projekt előírásai szerint, rendezvényeket szervezünk, amelyekre a szülők is meghívást kapnak.

Két hét múlva, november 24-én kedden, újabb megbeszélést szervezünk iskolánk tanárai számára, amely alkalommal kialakítjuk az elkövetkező két évben együttműködő pedagóguscsapatot. A projekttel kapcsolatos hírekkel, rendezvényekkel, eredményekkel folyamatosan jelentkezni fogunk iskolánk weboldalán is.

[Fotó: Ilona János, Tóthpál Renáta]

« A 2 »