Kolozsvári vendégek a Csikyben

Egyetemi_beszamolo_sav

Tavaly ilyentájt a Babeș–Bolyai Tudományegyetem részéről érkeztek vendégek, hogy az egyetem kínálatáról tartsanak egy rövid előadást, népszerűsítsék a szakokat, és a diákok kérdéseire válaszoljanak. Idén ismét indult egy küldöttség Kolozsvárról, és a partiumi karaván egyik célpontja újra iskolánkra esett. November 10-én a Tóth Árpád teremben gyűltek össze a XI. A, XII. A, B és C osztály diákjai, hogy közelebbről is megismerhessék a világszinten is rangos egyetemet.

Makkai Júlia, az egyetem kommunikációs osztályán oktató hölgy három kollégájával együtt köszöntötte a jelenlévőket, majd rögtön egy rövid bemutató kisfilmet vetített le a nézőknek. A kisfilm után a magyar nyelvű karokat mutatta be röviden, majd megemlítette az egyetem által szervezett tantárgyversenyeket is, melyek a középiskolásokat célozzák meg. Azok, akik jó eredményeket érnek el ezeken a megmérettetéseken, a felvételinél nagy előnyhöz juthatnak. A cserediákprogramról is esett néhány szó, majd a vendégek a diákok kérdéseire válaszoltak.

A komolyabb érdeklődők a karokat bemutató szórólapokkal gazdagodtak, és 8 diák az egyetem középiskolásoknak szervezett hétvégéjén is részt vehet, melyet november 20–22. között rendeznek meg. Természetesen arról is hozunk beszámolót!

[Fotó: Csomós Roland]