„Való Világ” – a kollégiumi végzősök búcsúztatása

kollegiumi_ballagas_2015_sav

Egy hűvös, melankolikus szerdai napon a kollégiumi végzősök – Bablina Norbert (XII. C), Bier Anikó, Bronz Tibor (XI. SP), Csapó Edmond (XII. C), Faragó Emil (XI. SP), Gál Csilla Tamara (XII. A), Hügel Péter, Kakucs Dániel (XI. SP), Kiss Evelin Ivett (XII. B), Pop Reghina (XII. C), Rostás Szandra Tamara (XII. A), Simon Róbert (XI. SP), Szlávik Nóra (XII. A), Zsóri Roland (XI. C) – utoljára szólaltak fel, utoljára adtak elő együtt egy zenés-verses műsort, amelynek címe Való Világ volt. Időutazásra hívtak minket, nézőket (diákokat, pedagógusokat, hozzátartozókat), amelynek során feleleveníthettük az elmúlt négy év jó és kevésbé jó emlékeit. 

A műsor elején az Edda Álmodtam egy világot magamnak című dala hagzott el, majd Laslău Loredana és Szomorú Sándor (XI. C) a végzősök fejére helyezték a jelképes ballagó kalapot, illetve átadtak egy papírtekercset, amelyen útravaló jókívánság állt.

Kiss Evelin XII. B osztályos tanuló Reményik Sándor Viszontlátásra című versét szavalta el, majd Simpf Erika (XI. A) műsorvezető köszöntötte az egybegyűlteket. Egy rövid, tanulságos történetet is felolvasott egy ácsmesterről, amelynek a tanulsága az, hogy „Ahogy ma állsz a dolgokhoz, és ahogy döntesz, az szabja meg, hogy holnap hogyan élsz majd!” A végzősök szép idézetekkel búcsúztak el, köszönetet mondva a bentlakási évekért, a szervezők pedig arra biztatták őket, hogy soha ne adják fel a harcot és kitartóan küzdjenek álmaikért, hisz ezután következik a való világ.

A Megasztár ötödik sorozatának búcsúdala, az Álomvilág is elhangzott, az Intri-vokál pedig a Metró együttes Kócos kis ördögök című dalát adták elő. Mészár Tamara (XI. B) és Hügel Péter (XI. SP) egy közös salsát adtak elő, majd következtek a búcsúbeszédek. A tizenegyedikesek nevében Futó Ingrid és Kócsó Alexandra (XI. B), a tizenkettedikesek nevében pedig Rostás Sandra (XII. A) olvasta fel gondolatait. Hadnagy Éva igazgató útravaló jótanácsokkal látta el a leendő volt csikyseket: „Éljetek az élet adta lehetőségekkel. Tájékozódjatok, mérlegeljetek, és induljatok el azon az úton, amely nektek a legjobb”.

Az Alma Mater Alapítvány és a Csiky Gergely Főgimnázium szülői bizottsága révén szép ajándékokban is részesültek a végzősök, majd következett a közös vacsora és a búcsúbuli.

[Fotó: Ilona János, Szilasi Róbert]

« A 2 »