A Diótörő és Egérkirály Aradon

Diotoro_Egerkiraly_foto_savÁprilis 27-én, kettős szereposztással mutatja be Szomor György, Szurdi Miklós és Valla Attila Diótörő és Egérkirály című családi musicaljét a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata, az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházban. Az Egérkirály szerepében 11:00 órától az Ady Endre Gimnázium végzős diákját, Viezer Balázst, 18:00 órától pedig a Budapesti Operettszínház ismert színészét, Peller Károlyt láthatja az aradi közönség. 

Diotoro_EgerkiralyA Diótörő és Egérkirály főként Csajkovszkij 1892-es balett-adaptációja nyomán vált ismertté. Azt már kevesebben tudják, hogy E. T.A. Hoffmann meséje alapján készült egy magyar musical is. Pedig az előadás dalai igazi fülbemászó slágerek a gospeltől, a swingen keresztül egészen a tangóig sokféle zenei műfaj csendül fel a közel három órás előadásban.

Az előadás rendezője Tóth Tünde, koreográfusa Baczó Tünde, díszlet- és jelmeztervezője pedig Florina Belinda Vasilatos. Az előadást 6 éves kortól ajánljuk. Játékidő: 180 perc, két szünettel.

Jegyár:
11:00 órától: 20 lej (teljes ár), 10 lej (kedvezményes – diák, nyugdíjas)
18:00 órától: 30 lej (teljes ár), 10 lej (kedvezményes – diák, nyugdíjas)

Jegyek elővételben a színház jegypénztárában vásárolhatók.