Word, Excel, Access, HTML… Kipróbálnád? :)

oti2015_sav

Március 21-én rendezték meg a számítástechnika olimpiász (OTI – Olimpiada de Tehnologia Informației) megyei szakaszát, amelyen iskolánk két tanulója, Szilasi Róbert (X. A) és Tóthpál Béla (XI. A) vett részt. 

A 9–10. osztályosok (összesen 39-en) a Moise Nicoară Főgimnáziumban, míg a 11–12. osztályosok (összesen 20-an) a Dimitrie Ţichindeal  Főgimnáziumban versenyeztek. A 6 órán át tartó verseny (bizony, ez nem vicc!) résztvevőitől a Microsoft Word, Powerpoint, Excel, Access programok, illetve a HTML weblap-programozási nyelv alapos ismeretét várták el a szervezők.

Nem hiába izzadtuk át kőkeményen a 6 órát, sikerült az erős középmezőnyben elhelyezkedni: Szilasi Róbert a 13., Tóthpál Béla pedig a 8. helyen végzett, s ezzel dicséretet érdemelt ki.

Habár csak az első helyezett jut tovább az országos szakaszra, tapasztalatszerzés és tudásfelmérés szempontjából nagyon is hasznos volt a verseny mindnyájunk számára. Hiszen az iskolában úgy tartjuk, hogy a számítástechnika közepes nehézségű tantárgy, de ha valaki részt vesz az olimpiászon, gyökeresen megváltozik a véleménye, és rájön, hogy az „egyszerű” Word, Excel stb. néha nem is olyan egyszerű! Nem hiszitek? Akkor kattintsatok az alábbi linkekre és próbáljátok ki magatokat az idei versenyfeladatokon!

A számítástechnika olimpiász megyei szakaszán feladott 10. osztályos tételek
A számítástechnika olimpiász megyei szakaszán feladott 11. osztályos tételek