Hódmezővásárhelyi látogatás

Hodmezovasarhelyi_kirandulas_sav

A X., XI. és XII. B turizmus osztály diákjai, összesen 14-en december 13-án, szombaton Hódmezővásárhelyre utaztak egy kicsit kikapcsolódni, Nyári Melinda és Hasas Paul tanárok kíséretében.

Azért nem minden a kikapcsolódásról szólt, ugyanis „vittünk” is magunkkal valamit. A hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola hívott meg minket azzal a céllal, hogy testvériskolai kapcsolatot próbáljunk létrehozni a vendéglátóipari szakosztályok segítségével. Cserébe mi Erdélyben honos ennivalót, mézeskalácsot készítettünk és betlehemes játékot adtunk elő nekik. 

Megérkezéskor az igazgatónő kedvesen fogadott, majd néhány perces egyeztetés, ismétlés, beöltözés után előadtuk a betlehemes játékot, no meg a mézeskalácsot. Ezután megkönnyebülve néztük végig az ottani diákok produkcióit is, utána pedig mindenki kedvére kóstolgathatta a különböző népszokások szerint elkészített ételeket.

Ismerkedés és az iskola bejárása után éttermi ebédre voltunk hivatalosak. Mindenkinek tetszettek a fogások és maga az épület is, mivel az emeleten egy színterem van, mellette pedig a „Piros szalon” nevű teázó, kávézó. Miután mindenki jóllakott, elmentünk várost nézni; bejártuk a központot, belecsöppentünk a karácsonyi vásárba is, ami szintén mindenkinek tetszett. Fáradtan, kimerülten, de egy újabb élménnyel gazdagodva értünk haza.

[Fotó: Becsi Róbert, Kócsó Alexandra]