Műsorokban gazdag hét végén – a VII. és a VIII. osztályosok karácsonyváró ünnepsége

Karacsonyvaras_7_8_osztalyok_sav

Ezen a héten minden nap óvodai csoportok és általános iskolai osztályok karácsonyi ünnepségén vehettek, vettek részt az érdeklődők. A műsorokban gazdag hét zárásaként ma, december 19-én délután fél 6-tól a „legidősebb” gimnazisták, azaz a VII., illetve a VIII. A és VIII. B osztályos diákok léptek fel a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében.

„Legyen ma templom minden ember szíve, / Melyben a lélek szárnyat bontogat! / Karácsony édes ünnepén / Legyen imádság minden gondolat.” Móra László versbe szőtt gondolataival köszöntötte a díszteremben összegyűlt népes közönségét Naschauer Kinga VII. osztályos tanuló, az est egyik műsorvezetője. Társával, Strenger Erik VIII. B osztályos tanulóval együtt konferálták fel a VII. osztályosok Karácsonyi üzenet című Wass Albert-versösszeállítását. 

A nyolcadikos lányok már egy nappal korábban is bemutatták zumba-tehetségüket, és ma is lelkesen zumbáztak a színpadon. Utánuk egy jóval visszafogottabb, keresztény utalásokat tartalmazó jelenet következett Karácsony a családban címmel, a VIII. A osztály előadásában. Paul Roth Mentsd meg a karácsonyt című költeményét Naschauer Kinga szavalta el, majd felkonferálta a következő műsorszámot, a VIII. B osztály által bemutatott Angyalszívek karácsonya című jelenetet.

Ady Endre Karácsony című versét szavalták el a VIII. A-s lányok közül néhányan, majd iskolánk kórusa lépett fel. A kórus tagjai hagyományos magyar, román és angol énekeket énekeltek Szabó Csilla énektanár vezényletével. Az énekek után újra tánc következett, mégpedig a régi idők ünnepeire emlékeztető, napjainkban újra elterjedt slowfox, Erdélyi Kinga testnevelés tanárnő koreográfiájában.

Spier Tünde aligazgató szólította ezután azt a két csikys diákot, aki két nappal ezelőtt, december 17-én Bukarestben, a Parlament épületében a nemzetközi tantárgyversenyek díjazottjainak kitüntetésén vehetett részt. Mészár Anna Orsolya második, Kurunczi Viktória pedig harmadik helyezést ért el tavaly, a Magyar Általános Iskolák Matematikaversenyének nemzetközi szakaszán, s ezért valóban szép jutalomban részesültek a tanügyminisztérium részéről.

Befejezésül a kórus közös éneklésre és gyertyagyújtásra hívott valamennyi résztvevőt, nézőt, Hadnagy Éva igazgatónő pedig megköszönte a szülők, hozzátartozók, rokonok és ismerősök egész heti figyelmét, érdeklődését. Akárcsak a korábbi napokon, kimenetelkor a díszterem előterében a diákok által készített ajándéktárgyakat, üdvözlőlapokat, illetve az iskola 2015-ös naptárát kaphatták meg adomány ellenében az érdeklődők. Az est szervezőjeként Erdélyi Kinga, a VII. osztály, Drasztyl Andrea, a VIII. A, illetve Back Mária, a VIII. B osztályfőnöke működött közre.