December 18., előkarácsony a tanáriban

Tanari_elokaracsony_2014_sav

Bizony, a tanárokhoz is ellátogatott a Miku…, azaz a Télap…, vagyis az Angyal. (Nem Roger Moore [idősebb filmkedvelők értik!], hanem a karácsonyi Angyal.) December 18-án, csütörtökön, déli 1 órakor érkezett, s ennek a diákok is nagyon-nagyon örültek. (Sőt, ha korábban érkezik, még jobban örültek volna…)

Tehát az iskola vezetősége szíves invitálására (vagyis szervezésében) megjött a tanári angyal (kis betűvel, nagy betűvel, ezen most ne vesszünk össze), és hozott:
– 1 db. szép műsort az iskola kórusa előadásában, Szabó Csilla énektanárnő vezetésével; magyar, román, angol nyelvű karácsonyi dalokat, és két szép szavalatot, amelyekről többet lentebb; 
– 1 db. naptárt (fejenként), mégpedig a Csiky Gergely Főgimnázium 2015-ös naptárát, mégpedig az iskola néptánccsoportjainak elmúlt 5 évi tevékenységét sok-sok fotóval bemutató naptárat, amelyről többet külön cikkben, hamarosan;
– több darab meleg, üdvözlő szót, jókívánságot Hadnagy Éva igazgató asszony részéről;
– sok-sok darab finom falatot hidegtál formájában, no meg egy-egy pohár zamatos vörösbort a Khell-házaspár részéről, de csakis a nem sofőröknek.

Mindezek után (miatt, okán) jó hangulatban távoztak a tanárok és lélekben megerősödve kezdhettek felkészülni az előttük álló két nehéz vakációs hét fáradalmaira. És akkor térjünk vissza a műsorban elhangzott két szavalatra. Rónai Zoltán, a IV. osztály tanulója Simon Józsefné Advent idején című versét mondta el, amellyel harmadik helyezést ért el az idei Adventi koszorú szavalóversenyen, december elején, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban. A szintén negyedikes Komori Viktória Andrea pedig saját költeményét (!) szavalta el. Ezzel zárjuk ezt a kis beszámolót.

A karácsonyi csillag

Beköszönt a karácsony,
égi pompájával.
Csillognak a gömbök
szárnyas angyalkákkal.

A karácsonyi csillag
három királyt vezet,
betlehemi istállóban
kis Jézus született.

Angyalok édes dala
mindenhol hallatszik:
kis Jézus születik,
szívekben megőrzik.

Hópelyhek táncolnak
mindenhol a Földön,
s angyalok szálldosnak,
mindenhol csak öröm.