Zumbától a hópihék táncáig – Az V. és a VI. osztályok karácsonyváró ünnepsége

Karacsonyvaras_5_6_osztalyok_sav

Csütörtök délután, a nagycsoportos óvodások ünnepi műsorát követően a Csiky Gergely Főgimnázium V., VI. A és VI. B osztályának diákjai vették birtokukba a Tóth Árpád terem színpadát – és a nézők figyelmét. Azt már talán nem is kell említeni, hogy ezúttal is sokan, sőt nagyon sokan voltak kíváncsiak gyermekük, unokájuk, testvérük, vagy éppen tanítványuk fellépésére, amelyet Muntean Tibor (V. o.), Erdei Emese (VI. A), illetve Hevesi Éva (VI. B) szervezett.

Lendületes zumba tánccal indult a műsor vendégfellépők, azaz nyolcadikos lányok előadásában. Adjudeanu Vivienn, Tóthpál Eszter és Rákóczi Rebeka, a három bemondó köszöntötte a nézőket, akiket szavalatokkal is megajándékoztak.

Oscar Wilde A boldog herceg című írásából készített komoly hangvételű jelenetet az V. osztály közössége. Őket, jóval vidámabb stílusban a VI. A osztály követte egy zenés-táncos összeállítással, melynek címe Karácsony szavak és dalok szárnyán volt. A VI. B osztály Jön a karácsony, vén karácsony címmel klasszikus betlehemes jelenetet mutatott be, felszabadultan, derűsen, oldottan. 

A műsor záró részében az iskola kórusa lépett fel, Szabó Csilla vezényletével, majd Erdélyi Kinga koreográfiájában és személyes közreműködésével a Hópihék táncában gyönyörködhettünk, egy bécsi keringő dallamára. Végül valamennyi szereplő a színpadon gyülekezett, kihunytak a terem fényei, s az előkészített gyertyák és csillagszórók meghitt pislákolásában a Mennyből az angyal közös éneklésével zárult az este. Kifelé menet az érdeklődők a diákok által készített karácsonyi díszekkel, üdvözlőlapokkal, ajándéktárgyakkal megrakott asztaloknál nézelődhettek, illetve a Csiky Gergely Főgimnázium 2015-ös néptánc-naptárát is megvásárolhatták.

A karácsonyi ünnepségek sora december 19-én, pénteken zárul. Délután fél 6-kor a hetedikesek, illetve a nyolcadikosok ünnepi műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. Vélhetően igen sok érdeklődő.

[Fotó: Bacsilla Sándor, Ilona János]