Hétfőn: Himalája!

Magyar_Himalaja_expediciok_kisebbÉrdekesnek ígérkező rendezvényre hívogatjuk minden kedves weblap-olvasónkat. November 17-én, hétfő délután 6 órakor a Jelen ház dísztermében Kollár Lajos és Mécs László fog vetítéses előadást tartani a magyar Himalája-expedíciókról.

A rendezvény a Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíciós sorozatot mutatja be, amelyet a 2002-es sikeres Everest-mászás után Kollár Lajos, Erőss Zsolt és Mécs László indított el azzal a céllal, hogy Földünk 14 nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsát magyar hegymászók másszák meg, és az egészséges életmód-sport értékeit népszerűsítsék. 

Ahogyan a szervezők által elküldött rövid bemutatásból kiderül, a program eredményeként 8 nyolcezres csúcsra jutott fel magyar hegymászó. A Kancsendzöngán 2013 ban bekövetkezett tragédia után, ahol két kitűnő hegymászó, Erőss Zsolt és Kiss Péter életét vesztette, az expedíciós sorozat megtorpant, de nem véglegesen.

Túrabakancsot előkészíteni tehát (jó, ez azért nem kötelező), és hétfő délután irány a Jelen ház díszterme, irány a Himalája!