Titok. Tessék? Titok!

SuliJo_Csuszda_sav

Október közepe óta húzta már mindenki idegeit a XI. C egy bizonyos meglepetéssel, amiről mindvégig csak annyit árultak el, hogy novemberben fog lelepleződni. Most elérkezett a várva várt pillanat, november 11-én 9 órakor végre lelepleződött, aminek le kellett lepleződnie, végre megtörtént, aminek meg kellett történnie. A nagyszabású meglepetés összeállítása majdnem egy teljes hónapot vett igénybe, és az egész akció titokban készült. Hogy miért? Mert csak így lett igazi meglepetés.

Kedden az első óra után kicsengettek, s az elemista diákok szokás szerint a kis udvarra mentek játszani. Lassan már megszokták a színes kerítéseket és gumiabroncsokat, amiket nemrégiben ugyancsak a XI. C-sek festettek le. Ma reggel viszont ismét meglepődtek, ugyanis egy nagy csúszdát és egy libikókát is találtak a játszóterükön. Láthatóan nagyon meglepődtek, és vidáman mosolyogtak, alig tudtak szóhoz jutni. Lassan mindegyik kisdiák összegyűlt a játékok körül, de tanítóik, és iskolánk vezetősége is örömmel szemlélte a kicsik örömét.

Becsengetés után a XI. C-sek nevében Sipos Szilárd üdvözölte a jelenlévőket, és egy rövid avatóbeszédet mondott. Beszámolt arról, hogy honnan jött ennek az ajándékozásnak az ötlete, hogyan valósították mindezt meg, és mi ennek az akciónak a célja. Nem titok, hogy az idei SuliJó pályázatra jelentkezett az osztály, melynek feltétele egy jótett végrehajtása, s a végeredményt fotóval és írásos beszámolóval kell bizonyítani. A csúszdára és a festékekre az iskola diákjai, tanárai adakoztak az aprópénz-gyűjtési akció és a sütivásár keretében, a libikókát pedig Khell Levente tanító bácsi segítségével vásárolták meg. Az elmúlt hét szerdáján titokban érkeztek meg a játékok, és az átadó ünnepség idejére fel is állították őket ideiglenesen, de a stabil elhelyezéshez szükség lesz még egy adag betonozásra is. 🙂

A nyitóbeszéd végén a szalagot a 11. C-ből (a nagyon magas) Baranyi Mihály, az előkészítősök közül pedig (a még nem olyan magas) Anghel Orsolya vágta át, ezzel hivatalosan is átadva az ajándékokat. A tizenegyedikesek remélik, hogy valóban sikerült örömet okozni a kisdiákoknak és sok-sok mosolygós percet töltenek majd el ezekkel a játékokkal. Az érdeklődők a pályázat sorsát hamarosan figyelemmel követhetik a SuliJó Facebook-oldalán, ahol akár szavazhatnak is a csikys pályázókra.

Végül Sandu Roland révén megszólaltattuk a játékok néhány leendő használóját is: Miniinterjúk a csúszdaavatás után

[Fotó: Ilona János] 

Egy hozzászólás a(z) “Titok. Tessék? Titok!” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.