„Kreatívak és nagyon ügyesek voltak…” – Vélemények a gólyabálról

Golyabali_velemenyhez_sav

November 4-én, kedden este párizsi hangulat vette uralma alá a színházat. Én pedig jöttem, láttam, kérdeztem és győztem. Vagyis inkább a szervezők és a gólyák győztek, hiszen mindenkitől pozitív választ kaptam. Mindenkitől, azaz a megkérdezett nézőktől (tanároktól és nem csak), illetve a résztvevő vagy szervező diákoktól. „Mi a véleménye(d) az idei gólyabálról és annak témájáról?” – erre a kérdésre kértem választ.

Hadnagy Éva igazgató: – Az idei gólyabál nagyon tetszett, örültem annak, hogy a színházban szervezték azt meg a tizenkettedikes diákok, hiszen így aki szerette volna megnézni a gólyák előadását, ott nyugodt, civilizált körülmények között megtehette. A témaválasztást nagyon sikeresnek tartom, igaz, amikor meghallottam, hogy „Párizs”, először a Moulin Rouge és a kánkán jutott az eszembe, amitől mi, tanárok kicsit meg is ijedtünk, de végül nagyon szépre sikerült az egész rendezvény. Látszott, hogy a táncokon is nagyon sokat dolgoztak a szervezők és a gólyák. Féltünk attól is, hogy a szervezők olyan feladatok elé állítják a diákokat, ami kicsit, úgymond „szivatásnak” minősül, de megbíztunk a szervezőkben és osztályfőnökeikben, és nem is csalódtunk bennük. (Hadnagy Éva igazgatónő)

Páll Mária, a XII. A osztályfőnöke: – Szervezőként nézve, a gólyabál megszervezése rengeteg munkát jelentett, hiszen ez volt az első alkalom, amikor a színházba került ez a rendezvény. Ez jócskán szabályozta a próbákkal kapcsolatos ötleteket is, mint például a folyékony dolgokkal kapcsolatos feladatokat. A táncokra való felkészülés is sok időt igényelt. Az utóhangok, valamint a visszajelzések szerint biztos sokat lehetne javítani, de szerintem minden a számításaink szerint alakult.

Kis Zsuzsanna (XII. A), szervező: – A bálra sokat készültünk, de úgy gondolom, hogy mindenkinek egy élmény volt, és szívesen jártak a próbákra is a gólyák. A táncokat volt aki nehezen és volt aki könnyebben tanulta meg, de szerintem mindegyik épp olyan jól sikerült a gólyabálon is, mint amennyire elvártuk tőlük. Szerintem nagyon jól sikerült a bál, meg voltam elégedve mind a gólyákkal, mind a szervező társaimmal.

Pálfi Kinga (XII. C), szervező: – A próbák vidám hangulatban teltek, sokat nevettünk, de azért komolyan vette mindenki a felkészülést. Hiányozni fognak ezek, és a gólyákkal eltöltött vidám percek is.

Czernák Dorottya (IX. A), gólya: – Nekem nagyon tetszett a gólyabál, a téma is nagyon jó volt, hiszen sok tánckoreográfiát lehetett hozzá kitalálni. Az elején még izgultam, de utána minden elmúlt és egy bulivá alakult az egész. Talán az újságon táncolás tetszett a legjobban, de mindegyik próbát nagyon élveztem.

Hódi Eduárd (IX. C), gólya: – A próbák nehezek voltak, de megérte és hiányozni fognak. A cipős próba nyerte el legjobban a tetszésemet, a kedvenc táncom pedig a modern tánc volt. A téma is tetszett, a szervezőkkel is jól kijöttünk.

Sólyom Renáta (IX. C), gólya: – A gólyabál felejthetetlen élmény marad számomra, mert vicces, érdekes volt és új táncokat tanulhattunk meg, valamint új barátokat ismertünk meg. A szervezők nagyon kedvesek voltak, és sokat segítettek nekünk. A kedvenc táncom a nyitótánc, a kedvenc próbám pedig a „cipős próba” volt.

László Eszter, volt csikys diák, néző: – A táncok nagyon tetszettek, a gólyák is ügyesek, illetve kreatívak voltak. A téma is jó választás volt, hiszen Párizs még nem volt gólyabáli „helyszín” iskolánkban. Mivel én is voltam gólya, így tudom, hogy mindenki egy felejthetetlen élménnyel gazdagodott.

Matekovits Mihály, az RMPSZ Arad megyei elnöke, néző: – Nagyon jó, hogy ismét megrendezték a gólyabált, a téma is nagyon érdekes volt, nagyon tetszett. A táncok legtöbbje valóban ötletes, látszik, hogy sokat gyakoroltak a fiatalok és ennek örülök.

Matekovits Mária, nyug. biológiatanár, néző: – Ötletesek, illetve tartalmasak voltak a produkciók, és nagyon jól felkészültek a gólyák. Észrevehető volt az izgalom, különösen a fiúkon, de ettől függetlenül ügyesek voltak.

Nagy Éva, néző: – Nagyon érdekes volt a gólyabál, a diákok kreatívak és nagyon ügyesek voltak. Az egyéni produkciókon látszott főleg, hogy sokat foglalkoztak a gólyapárok a témával. A táncoknál is meglepően ügyesek voltak, a gitározó gólyapár tetszett a legjobban, de mindegyik pár kitett magáért a saját produkciójánál.