Egyetemi bemutató a Csikyben

KBBT_bemutato_nyitoMessziről érkezett vendégeket fogadott november 6-án a Csiky Gergely Főgimnázium. Kolozsvárról érkezett egy négytagú küldöttség a Babeș–Bolyai Tudományegyetem képviseletében. Mind a négyen egyetemi hallgatók, akik azért jöttek Aradra, hogy megismertessék az érettségi előtt álló végzős, illetve a tizenegyedikes diákokkal a kolozsvári egyetemet. A Tóth Árpád teremben került sor a rendezvényre, amelyen a XI. A, B és C, illetve a XII. A osztály vett részt. 

Az előadók elmondása alapján világviszonylatban a 81. helyet foglalja el az intézmény, amely 21 karral rendelkezik, s ezek közül a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kart, illetve a Biológia és Geológia Kart mutatták be néhány mondatban a hallgatók. Ezután következett egy háromperces imázsfilm az egyetemről, mely az ottani életről és az egyetemi környezetről szólt, ismert kolozsvári magyar személyiségek megszólaltatásával. Az érdeklődőbb diákok a szakokat bemutató szórólapokkal is gazdagodhattak. Végül Spier Tünde, iskolánk aligazgatója, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem egykori hallgatója mesélt röviden az egyetemi éveiről, a tanuláson kívüli programokról, mindenkinek jó szívvel ajánlva az ott történő továbbtanulást.

És az egyetemi bemutató ezzel gyakorlatilag véget is ért. A nem túl hosszú (alig 20-25 perces) rendezvény végén nem túl sok (alig 2) kérdés érkezett, majd mindenki távozhatott. A lényeg, az egyetemistákkal való személyes, oldott párbeszéd ezúttal elmaradt.

[Fotó: Ilona János]