Október 5. és 6. – sűrű napok a Csikyben

Obeliszk_Szabadsag_szoborOktóber 5-én és 6-án számos testvériskolai csoport érkezik Aradra, hogy megkoszorúzza a tizenhárom vértanú emlékművét. Őket csikys osztályok fogadják és kísérik majd el az ünnepségek helyszínére. Íme, a két nap tervezett programja.

Október 5-én, vasárnap délben a Pannonhalmi Bencés Gimnázium diákjainak egy csoportja érkezik Aradra. A XI. A osztály kíséretében városnézésen vesznek részt, majd a Vesztőhelyen megkoszorúzzák a vértanúk obeliszkjét.

Október 6-án, hétfőn 8 és 12 óra között a Csikyben tanórák lesznek az órarend szerint. Ettől eltérően a IV. osztály Khell Levente tanító kíséretében a minorita templomban részt vesznek a 11 órakor kezdődő szentmisén, amelynek főcelebránsa és meghívott szónoka ft. Szilvágyi Zsolt kanonok, temesvár-józsefvárosi plébános, az aradi Csiky Gergely Főgimnázium egykori diákja. 

Ugyanaznap délelőtt 11 órakor látogatják meg iskolánkat a Székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskola, illetve a Kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. Őket a VII. osztály diákjai fogadják és kísérik majd el a megemlékezésekre.

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai is hétfő délelőtt érkeznek a Csikybe. Ők Muntean Tibor történelemtanár és a XII. A osztály diákjai kíséretében tesznek rövid sétát Aradon, majd a Szabadság-szobornál és Vesztőhelyen tartott megemlékezésen vesznek részt.

Délben, közvetlenül a Szabadság-szobornál szervezett megemlékezés előtt érkezik Aradra a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, illetve a békési Farkas Gyula Szakképző Iskola és Gimnázium küldöttsége, amelyek egy rövid látogatás erejéig szintén felkeresik iskolánkat.

A Szabadság-szobornál 13 órakor szervezett megemlékezésre elsősorban a VII–XII. osztályok, a Vesztőhelyen 17 órakor kezdődő ünnepségre pedig a 0–VI. osztályok tanulóit (illetve azok szüleit, hozzátartozóit) várjuk. Az iskola vezetősége és a tanári kar képviselői mindkét koszorúzáson részt vesznek.