Remegő ajkak, szúrós szemek, választások…

Magic_House_valasztasok_sav

Minden évben a tizenegyedikes közgazdaság szakos osztályok átveszik az előző évi végzős osztály gyakorló cégét, melyet további két éven át próbálnak felelősségteljesen vezetni, különböző rendezvényeken képviselni és a virtuális cégek világában egyre virágzóbbá tenni.

Idén a Magic House belső lakberendezési vállalatra esett a gárdacsere, és október 9-én a vezérigazgatót illetve az aligazgatót választotta meg egy öttagú bizottság, amelynek tagjai pont úgy jártak el, ahogyan a valóságban is szokás. 

Az igazgatói pozícióra jelentkezők – Baranyi Mihály, Besesek Richárd, Laslău Loredana, Sandu Roland, Sipos Szilárd – egy önéletrajzzal és egy szándéknyilatkozattal kellett hogy (az alkalomhoz illően öltözve) megjelenjenek a testület előtt, amely csöppet sem viccelte el a dolgot. Helyet a XI. C osztály adott az eseménynek, ahol a jelentkezőket igazán kemény kérdésekkel bombázták. Az interjúalanyok válaszait a bizottság szorgosan jegyezte, de az őket körülvevő „nézők” is jegyeztek. Három órán át izzadtak a tenyerek, remegtek a lábak, szúrtak az interjúztatók szemei és izzott a pontokat író tollak vége. A pontokat összeadták, az önéletrajzokat áttekintették, majd megszületett az eredmény is. Az öt jelentkező közül 84 ponttal (az elérhető 100-ból) Sipos Szilárd lett a Magic House új vezérigazgatója és 73 ponttal Baranyi Mihály lett az aligazgató.

Az eredményhirdetés után kiderült, hogy a választások a szakosztályok menedzsereinek megválasztásával folytatódnak a jövő héten, ám akkor a meghallgatásba már a vezérigazgató és az aligazgató is beleszólhat majd.

[Fotó: Bortoș Júlia]