Pedagógusnap az Aradi Magyar Napok programsorozatában

[Fotó: Ilona János]

Október 3-án a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében szervezte meg az aradi RMPSZ a hagyományos Pedagógusnapot. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Halász Ferenc, az RMPSZ Partiumi alelnöke, Barbócz Izabella, Arad megyei főtanfelügyelő-helyettes, és Tóthpál Renáta, kisebbségi tanfelügyelő.

   Tovább…

Szülőföldön magyarul

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága megbízásából meghirdeti a „Szülőföldön magyarul” című programra vonatkozó felhívást a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatásra vonatkozó támogatási kérelem benyújtására a 2022/2023-as tanévre.

   Tovább…

RMPSZ-rendezvények a Csikyben

„Egyiskolás” szórványmegyék, térségek megbeszélése a Romániai Magyar Pedagógusszövetség szervezésében, a Csiky Gergely Főgimnáziumban, 2023. március 11-én [Fotó: Ilona János]

Március 10-én, péntek délután a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében szerveztük meg az RMPSZ Arad megyei szervezetének küldöttgyűlését, amelyet Halász Ferenc, partiumi alelnök és Burus Botond, országos elnök is megtisztelt jelenlétével. Pellegrini Miklós, az RMPSZ Arad megyei elnöke ismertette a szövetség munkáját az elmúlt időszakra vonatkozóan, majd a jelenlevők megszavazták a szövetség elnökségét.

   Tovább…