Lezajlott az OMMO megyei fordulója

Középiskolás diákok az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei fordulóján
[Fotó: Fodor Tímea]

Az idei év tantárgyversenyeinek első megmérettetése az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei fordulója volt. Alig kezdtük el a második félévet, január 18-án, a Csiky Gergely Főgimnáziumban megszerveztük a megyei fordulót. A csikys diákok mellett majláthfalvi, zerindi és simonyifalvi diákok is jelentkeztek az olimpiára.

Ezen a versenyen a diákoknak három óra alatt kell „megküzdeniük” négy, meglehetősen „izzasztó” feladattal. A tudás itt nem elég. Kell nagyon sok logika, még több figyelem, kitartás és hatalmas feladatmegoldó készség. A maximális 40-ből legalább 16 pontot (azaz minimum 40 %-ot) kell elérni ahhoz, hogy esélye legyen a diáknak az országos szakaszra eljutni.

Valamennyi évfolyam legjobbja már készülhet a Déván megrendezésre kerülő országos fordulóra. Így a következő diákokra vár egy kemény felkészülési időszak: Anghel Orsolya (V. A), Budacsek Tímea (VI. B), Nyári Tamás (VII. A), Almási Kristóf (VIII. o., Aurel Vlaicu Általános Iskola, Arad), Szabó Sára (IX. A), Back István Levente (X. A), Mészár Anna Orsolya (XI. A) és Spir Rebeka Petra (XII. A).

Jó munkát és kitartást a felkészülésre, sok sikert és szerencsét a versenyre!

[Fotó: Fodor Tímea]

« A 2 »