Házi feladat vagy házifeladat? – Implom József Helyesírási Verseny, megyei szakasz

Elmélyült munka az Implom József Helyesírási Verseny Arad megyei szakaszán
[Fotó: Fodor Tímea]

Január 18-án, szombaton a Csiky Gergely Főgimnázium 16 licis diákja gyülekezett az iskola előtt, arra várva, hogy összemérje tudását az idei Implom József Helyesírási Verseny megyei szakaszán. A szabályokat Rudolf Ágnes és Nyári Andrea magyartanárok ismertették, majd amikor mindenki tisztában volt a tennivalójával, kezdődhetett a verseny.

Első feladatunk egy tollbamondás volt, amelyben a helyesírási szabályok betartása mellett, érdekes információkat szereztünk Szervátiusz Tibor magyar szobrászművészről és életpályájáról. Ezután következett a feladatlap megoldása, amelynek során izgalmasabbnál izgalmasabb (és nehezebbnél nehezebb) helyesírási kérdésekkel kellett megbirkóznunk, a földrajzi nevektől kezdve a teljes hasonulásig.

Mindenki ügyesen teljesítette a próbatéleteket, viszont csak az első négy helyezett diák jutott tovább a verseny országos szakaszára: Sallai Krisztina (X. A), Csonka Nikolett (XI. A), Sallai Eszter (XI. A) és Sztojka Szidónia (X. A). Minden versenyzőnek gratulálunk, és sok sikert az országoson!

Ahogy a korábbi években, úgy idén is közzétesszük a megyei forduló feladatait és a helyes megoldásokat, hátha van, aki tenne egy próbát velük. Miért is ne?

Tollbamondás   Feladatlap   Megoldások

[Fotó: Fodor Tímea]

« A 2 »