„Kikerülvén a nagyvilágba” – A végzős bentlakók búcsúztatása

bentlakasi_bucsu_sav

Heteken át készültünk a kollégiumi végzősök búcsúztatására, melyre 2019. május 28-án, kedden került sor a megszokott helyen, a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának ebédlőjében.

Kedden, ebéd után mi, tizenegyedikesek hangulatosabbá varázsoltuk az ebédlő megszokott fehér falait, majd 19 órakor kezdetét vette az ünnepség, melynek mottója: „Mi mindig búcsúzunk”. Az ünnepi műsort Andó Áron nyitotta meg legényes táncával, őt az est narrátora, Dobrai Szilvia követte, aki az egybegyűlteket köszöntötte. A köszöntő után következett a végzősök verses-zenés összeállítása. Bányai Orsolya (XII. B), Gerőcs József (XII. C), Judik Gergő (XII. C), Kalmár Gábor (XI. SP), Spasnici Natália (XII. C) Máté Péter Egyszer véget ér című dalát énekelték Köteles Nikolett (XII. A) gitárkíséretével. A tizenegyedikesek nevében László Andrea (XI. A) búcsúztatta a végzősöket, majd Köteles Nikolett a végzősök nevében köszönt el bentlakó társaitól, a tanároktól és természetesen a pedagógusoktól, Sas Ibolyától, Kiss P. Lászlótól és Kinda Juliannától, akinek a segítségére nyugdíjasként is számítani lehet. Utána következett Bartucz Norbert (X. B), aki dobszólójával törte meg a csendet.

Műsorunk végén Tóthpál Renáta aligazgató jótanácsokkal látta el a végzősöket, majd közösen fogyasztottuk el a finom vacsorát és következett a várva várt buli.

Sok sikert kívánunk minden végzősnek! Kérünk titeket, gondoljatok vissza boldogan az itt töltött négy évre!

[Fotó: Dobrai Szilvia]

« 1 A 2 »

Köszönetnyilvánítás a bentlakóktól a támogatóknak

kollegium-sav

Közeledik (sőt, már itt is van!) a tanév vége és ilyenkor tudatosul bennünk igazán, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak, s hogy mennyi mindent kaptunk idén is a támogatóinktól.

A bentlakó diákok nevében köszönetet mondok mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a 2018–2019-es tanév az összes bentlakó számára teljesen díjmentes lehessen. Elsősorban az Alma Mater Alapítványnak, az alapítvány kuratóriumának, illetve tagságának tartozunk köszönettel. A Pro Schola Csiky Gergely Egyesület is köszönetet érdemel, amiért a bentlakás hagyományos rendezvényének – gólyabál, karácsonyi ünnepség, ballagás – megszervezését támogatta.

Köszönettel tartozunk minden további intézménynek, cégnek, magánszemélynek, amely/aki az elmúlt tanévben támogatott minket. Nagylelkű támogatásukra, segítségükre a következő tanévben is számítunk.

KÖSZÖNJÜK!

A kukták összefogása – gasztronap a bentlakásban

gasztronap_sav

Iskola másként hét, április 17., szerda: a turizmus szakos diákok (IX., X. és XI. B) egy nagyszerű gasztronapot rendeztek a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásában, Lévai Ildikó, Nyári Andrea, Nyári Melinda és Hasas Paul tanárok irányításával, Spier Tünde igazgató, Luca Diana és Czeglédi Csilla tanárok részvételével.

A diákok négy csapatra oszlottak, és egy-egy ételt húztak. Két óra állt a rendelkezésükre, hogy egy édes és egy sós ételt elkészítsenek. Mindenki a legjobbat próbálta kihozni magából ahhoz, hogy minél szebben kidolgozott fogás készüljön el. A nap végén a csapatok együtt el is fogyasztották a finomabbnál finomabb ételeket, a tanárok pedig részvételi oklevéllel és csokival jutalmazták az ifjú kuktákat.

[Fotó: Dobrai Szilvia]

« 1 A 2 »

Csikys kilencedikesek összerázó hétvégéje, avagy élmények a köbön

kilencedikesek_csapatosszerazasa_sav

2018. október 19-én, pénteken délután nemhogy kiürült, de nagyon is élettel telt meg iskolánk bentlakása. A Pro Schola Csiky Gergely Egyesület által a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nél elnyert pályázat keretében 51 kilencedikes diák költözött be egy összerázó, csapatépítő hétvégére. Velük tartottak az osztályfőnökeik és 11 tréner, akik mindent megtettek, hogy ez a hétvége emlékezetes legyen a fiatalok számára. Játékok és játékos feladatok, meghitt beszélgetések, hangos nevetések jellemezték az együtt töltött két napot.  Folytatás

Itt van az ősz, itt vannak az új bentlakók!

bentlakok_2018-2019_sav

„Itt van az ősz, itt van újra, / S szép mint mindig énnekem.” Petőfi Sándor szavait idézve köszöntjük mi, a bentlakás diákjai az új tanévet, amit már mindenki nagyon várt (vagy nem). A tanév megérkeztével a régi épület újra megtelt élettel, a szó szoros értelmében, mivel 24 új diákkal lett gazdagabb a bentlakók csapata.  Folytatás