Utolsó zárás idén – A technológiai osztályok évzárója

Evzaro_szakosztalyok_2014_sav

Mintha szeptemberben lennénk. Legalábbis az idő ezt mutatja. De várjunk! Évnyitóra nem jönnek ilyen jó kedvvel a diákok, ez csakis évzáró lehet… Egy héttel az elméleti osztályok tanévzáró ünnepsége után júnis 26-án a technológiai osztályok diákjai is megérkeztek (végre!) a nyári vakáció kapujába. A képzeletbeli kulcsot a kapuhoz reggel 9 órakor kapták meg a Tóth Árpád-teremben egy ünnepélyes és mégis laza (immáron sokadik) tanévzáró keretében.

A múlt heti forgatókönyv szerint történt minden, éppen csak a szereplők voltak mások. Nyári Melinda, a X. B osztályfőnöke röviden köszöntötte az egybegyűlteket és hosszú mellébeszélések helyett (ami a diákoknak főleg tetszett), máris kezdődött a díjkiosztó.

Olyannyira a múlt heti séma szerint ment minden, hogy egyik osztály ideiglenesen ismét új osztályfőnököt kapott. A IX. B turizmus osztály helyettes osztályfőnökének, Hasas Paulnak jutott a megtiszteltetés, hogy kioszthassa a tanulmányi eredményekért járó díjakat. Sajnos, csak egy III. díjjal jutalmazhatta Páll Patríciát, ám a következő tanév motiváló lehet számára egy előkelőbb díj eléréséhez. Rajta kívül 3 diák részesült dicséretben.

Következett a IX. C (közgáz) osztályfőnöke, Szente Gabriella, aki gratulált az elért eredményekhez, és további tanulásra sarkallta diákjait. I. díjat oszthatott ki Boldizsár Bettinának, kinek év végi átlaga 9,64 lett. II. díjat kapott Orbán Patrícia Petra, és III. díjban részesült Miţiţi Maria Beatrix. Különdíjat kapott Ceh Jennifer Tamara.

Sajnos, év végére néhány vagon levált, de a többiek tovább robognak.” – mondta a IX. D osztályfőnöke, Molnár Mária, aki egy III. díjat oszthatott ki Virág Ákosnak, illetve egy dicséretet Valkó Krisztiánnak. Ezzel ők helyezkedtek el a vonat első osztályú kocsijában.

A X. B osztály legeredményesebb tanulója boldog lehet, hiszen tavalyhoz képest idén sikerült összehoznia egy II. díjat. Nyári Melinda, az osztályfőnök is boldog volt, hiszen gratulálhatott a 9,38-as médiához és a szemmel láthatóan elért fejlődéshez Kócsó Alexandrának. III. díjban részesült Gavril Evelin Tünde, 4 diák pedig dicséretnek örülhetett.

Rudolf Ágnes, a X. C osztályfőnöke szerint fejlődés volt megfigyelhető a tizedikes közgazdasági osztályban is, az osztály átlaga 8,33 lett. I. díjat Boda Krisztina érdemelt ki 9,58-as átlagáért, II. díjazott Sipos András Szilárd lett, III. díjat pedig Farkas Stefánia Dorottya kapott. Viszont az osztályfőnök sosem lehet teljesen elégedett diákjaival, ezért tanulásra buzdította őket a jövő évben.

Iskolánk automechanika szakos osztályából, a X. SAM-ból 4 diák örülhetett dicséretnek: Gábor Dénes, Kerekes Szabolcs, Pap Miklós és Bronz Tibor. Az osztályfőnök, Sipos Gabriella pedig szép virágoknak örülhetett, amiket diákjaitól kapott.

A XI. B osztályfőnöke, Kreitler Tímea I. díjban részesítette Heredi Evelinát, II. díjat Csillag Yasmine, III. díjat pedig Bajkó Mónika Melinda kapott. Dicséretben 3, különdíjban pedig 2 diák részesült.

Tóthpál Renáta, a XI. C osztályfőnöke ezt mondta osztályáról: „Tartottuk a tavalyi formánkat, továbbra is szeretünk a középmezőnyben elhelyezkedni.” Persze, ettől még vannak kiemelkedő eredménnyel rendelkező diákok, mégpedig Pálfi Kinga Nikolett, aki 9,60-as médiájával I. díjas lett. II. díjban Veres Bernadett Ildikó, III. díjban pedig Bakai Kitti Júlia részesült. 3 diák különdíjat is kapott, illetve egy 4. különdíjat az osztály érdemelt a sikeres rendezvényszervezésekért és az eredményes együttműködésért más osztályokkal.

Már majdnem mindenki megkapta a vakáció kulcsát, ám néhány különdíj még hátravolt. Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenyen való részvételért hárman, rajzversenyeken való részvételért pedig ketten kaptak különdíjat. Azok, akik a múlt héten nem vehették át jutalmukat a Bánsági diákok II. kisfilmfesztiválján való részvételért és az iskola weblapjának szerkesztéséért, azoknak most lehetőségük volt ezt bepótolni. A Csiky-Csuky technológiai osztályos szerkesztői közül mindenki kapott oklevelet és, szokás szerint, csokoládét.

A végső szó az igazgató asszony kezében (szájában?) volt, aki megköszönte a diákok és a tanárok áldozatos munkáját, köszönetet mondott a színvonalas szalagavató ünnepségért, a Mikulás-napért és a farsangi ünnepségért, majd kellemes vakációt és jó pihenést kívánt a nyárra. Ezzel mindenki megkapta a várva várt kulcsot a vakáció kapujához, és most már minden diák gondtalanul élvezheti a szünidőt.

(Szerk. megj.: És az időjárás is elszégyellte magát Szilárd első mondata miatt, ezért sürgősen elküldte az esőfelhőket, és megígérte, hogy megjön a meleg a következő napokban. Bizony.)

[Fotó: Bortoș Júlia, Ilona János]